İnsanlık haysiyetiyle dalga geçenler hesap verecek

Meclisin de gündemine oturan çocuk istismarı konusu ile ilgili Alevilerden de tepkiler geldi. Celal Fırat Dede Ensar Vakfı’yla ortaya çıkan çocuk istismarı konusunu sert sözlerle eleştirdi. Fırat, “İnsanlık haysiyetiyle dalga geçenler bir gün mutlak surette büyüyen bu çocukların vicdanlarına hesap vereceklerdir.” Dedi.

 

Karaman’da 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunmasının ortaya çıkmasıyla Ensar Vakfı da gündeme geldi.  Tutuklanan Muammer B.’nin kurs verdiği evlerden ikisinin sahibi olduğu ortaya çıkan Ensar Vakfı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da favori kurumlarından.

Günlerce tartışma konusu olan ve tepkileri üzerine çeken Ensar Vakfı ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun yorumuyla da bir kez daha gündeme geldi.  Ramazanoğlu “Buna bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” sözleri sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.

Meclis’inde gündeminde olan Ensar  Vakfı ve çocuk istismarı Alevilerinde gündemindeydi…

Celal Fırat Dede tepkisini sosyal medyadan şu sözlerle dile getirdi : Din, Dil, Irk, İnanç gözetmeksizin çocuklara karşı her tür suç işleyenlerin suçunu bir hata olarak görmek hatta bu suça affedilir bir davranış görünümü vermek, aklamaya çalışmak toplumun izzetinefisini hiçe saymaktır. Bu nedenle Sosyal ve kültürel değerlerimizi hiçe sayarak insanlık haysiyetiyle dalga geçenler bir gün mutlak surette büyüyen bu çocukların vicdanlarına hesap vereceklerdir.

Öte yandan, Kamuoyunun gündemine çocuk tecavüzleri ile giren Ensar Vakfı’nın sponsorlarından Turkcell, şirkete yönelen tepkilerin yoğunlaşması üzerine uzun süren sessizliğini bozdu. Turkcell, vakıflara değil gençlere destek olma amacında olduklarını öne sürerek “desteğe devam edeceklerini” duyurdu.

EN SON EKLENENLER