O artık direnişin bir sembolüdür!

Maraş Girişimi yazılı bir açıklama yaparak, Mor Ali Kabayel için “O artık direnişin bir sembolüdür” dedi. İşte Maraş Girişimi’nin açıklaması:

O artık direnişin bir sembolüdür!

Halkımızın, Pazarcık’ta, Terolar bölgesine yapılacak mülteci kampına karşı, 3 Nisan’da düzenlediği direniş nöbetine askerlerin gaz bombaları ile saldırması sonucu, gazdan etkilenerek hastaneye kaldırılan 82 yaşındaki Mor Ali Kabayel, yaşamını yitirdi. Müdahale sırasında rahatsızlanarak hemen özel bir hastaneye kaldırılan, ancak doktor olmadığı için Kapıçam Necip Fazıl Kısakürek Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Kabayel, bu sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

Kabayel’in cenazesi otopsi işlemlerinin ardından Terolar’daki morga getirildi. Cenaze yarın cemevinde düzenlenecek törenden sonra hakka uğurlanacaktır.

O artık direnişin bir sembolüdür!

Halkımıza karşı şiddet kullanmaktan çekinmeyen, genç, yaşlı, kadın, erkek demeden saldıran zihniyeti kınıyoruz. Alevileri hedef alan bu anlayışı tanıyoruz. Bilinmesi gerekiyor ki; kendi topraklarımızda var olmaya devam edeceğiz. Atalarımız nasıl ki buraları bir yaşam bahçesine çevirdilerse, bizler de cehenneme çevirmek isteyenlere inat ovamıza sahip çıkacağız.

Ailesi ve sevenlerinin başı sağ olsun, toprağı bol, devri daim olsun…

Maraş Girişimi
05 Nisan 2016

EN SON EKLENENLER