KKTC AKM: Aleviler tehdit altında

KKTC Alevi Kültür Merkezi Maraş Sivrice Höyük Mahallesi’ne yapılması planlanan Suriyelilere yönelik konteynır mülteci kampının yapılmaması için bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Kampın getireceği negatif sonuçlar ve kamp içerisinde bulunan radikal gruplar bölgede yaşayan halka kültürel ve mezhepsel, olarak tehdit edeceği geçmişte yaşanan acı örneklerle belirgindir”  denildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

“Maraş Sivrice Höyük Mahallesi’ne yapılması planlanan Suriyelilere yönelik konteynır mülteci kampının yapılmaması için direnen canlarımızı destekliyor ve bu projeyi şiddetle kınıyoruz. Tepkimiz yurtlarında yaşanan savaştan kaçan mazlum Suriye Halkına değildir.Kampın getireceği negatif sonuçlar ve kamp içerisinde bulunan radikal gruplar bölgede yaşayan halka kültürel ve mezhepsel, olarak tehdit edeceği geçmişte yaşanan acı örneklerle belirgindir. Alevilerin yoğunlukta yaşadığı bölgenin tam da ortasına yapılacak olan bu kamp, Alevileri ve bölgede yaşayan Sünni mezhepteki insanları da rahatsız etmektedir.

Gerekli sosyokültürel,fizibilite çalışmalarının tekrar başlatılıp,gerek Suriyeli halkın mağdur edilmemesi gerekse bölge halkının huzurunu bozmaması gereken haklı çekincelerin giderilmesi adına verilen bu kararın bir an önce iptalini arzu etmekteyiz.Aksi takdirde çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalınması kaçınılmaz olacaktır.”

EN SON EKLENENLER