Frankfurt’tan Maraş için çağrı

Maraş Girişimi 9 Nisan Cumartesi günü Frankfurt Türk Konsolosluğu önünde saat 13:00’de “Pazarcık’a IŞİD kampı istemiyoruz” sloganıyla bir araya gelecek. 10 Nisan’da da yine  Paris’te Maraşlılar Gare Del Est RÉPUBLIQUE meydanında toplanarak saat 12:00-ile 15:00 arası bir miting düzenleyecekler.

Avrupa Maraş için ayağa kalkıyor. Paris’te Maraşlılar büyük yürüyüşe hazırlanıyor. Pazar günü Gare Del Est’te,  Cumartesi ise Frankfurt’ta miting yapılacak. Maraş Girişimi’nin çağrısıyla yapılacak olan Frankfurt’taki miting saat 13:00’de Frankfurt Türk Konsolosluğu önünde gerçekleşecek.

“Terolar yalnız değildir, ovama ve onuruma dokunma, Pazarcık’a IŞİD kampı istemiyoruz” sloganıyla yapılan çağrıya Avrupa’daki Maraşlıların geniş katılımı bekleniyor.<

***********

Avrupa’da yaşayan Maraşlılar bu hafta sonu bir dizi etkinlik gerçekleştirerek Pazarcık’ta uygulanan devlet politikalarını protesto edecek. Maraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Aşağı Terolar olarak bilinen Sivricehöyük Mahallesi sınırları içerisinde, 27 bin mültecinin barındırılması planlanan AFAD Mülteci Kampını istemeyen bölge halkı, AKP’nin mülteci kampı adı altında DAİŞ çetelerini yerleştirmek istediğine dikkat çekerek herkesi eylemlerine katılmaya çağırdı. Avrupa Maraş Girişimi ve Birçok kurumun desteğiyle yapılacak olan mitin ve yürüyüşler “Kimliğime, onuruma, toprağıma dokunma, Sur’dan Maraşa Soykırıma hayır” şloganıyla yapılacak.
Etkinliklerin tarihleri şöyle:

Etkinlik: miting
Tarih:9 Nisan 2016
Yer: Frankfurt
Yer: Frankfurt Türk Konsolosluğu önü
Saat: 13:00

Etkinlik: yürüyüş ve miting
Yer: Zürich
Adres: Helvetiaplatz
Tarih: 9 Nisan Cumartesi
Saat: 14:00

Etkinlik: yürüyüş ve miting
Yer: Paris
Tarih: 10 Nisan 2016
Adres: Gare de L’est
Saat: 12:00

Etkinlik: halk toplantısı
Yer:Strasbourg
Tarih: 10 nisan 2016
Saat: 14:00
Adres: sahin events vogensenstra.43
77933 Lahr
#Maraş #OvamaDokunma

EN SON EKLENENLER