Mat: Maraş’daki operasyon Sivas’a sıçradı

Maraş’tan sonra Sivas’ın Zara ilçesine bağlı Alevi köyleri de tehdit altında. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Mat sosyal medya hesabından olaya ilişkin kısa bir bilgi paylaştı Mat, “Erdoğan ve AKP Kürtlereden sonra Alevilere de topyekun savaş başlatmış durumda.” Dedi.

 

Maraş’ta yaşanılan kamp gerginliğinin ardından gözler yeniden Alevilere çevrildi. AKP’nin böl-parçala-yok et politikası hızla ilerlerken Maraş’tan sonra Sivas’ın Zara ilçesine bağlı Alevi köylerini kaymakam ve jandarmanın gezdiği bilgisi geldi.

Bu bilgiyi Hüseyin Mat sosyal medyada hesabından paylaştı. Mat paylaşımında, “Maraş’daki operasyon Sivas’a sıçradı” dedi

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Mat’ın paylaşımı şu şekilde:  Sivas Zara İlçesi’ne bağlı Alevi köylerini kaymakam ve jandarmanın gezdiği bilgisi geldi. Özellikle köylerde boş olan evlere mültecilerin yerleştirileceği söylenmiş. Özellikle yurtdışında yaşayan Alevilerin boş evleri hedef konumunda. Erdoğan ve AKP Kürtlerden sonra Alevilere de topyekun savaş başlatmış durumda.

EN SON EKLENENLER