VideoHaber-‘Maraş’taki kamp büyük oyunun küçük bir parçası’

Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil, Maraş’ta yapılmak istenenle tüm ülkenin farklı inanç ve görüşlerden arındırılmak istendiğine dikkat çekti.

https://www.youtube.com/watch?v=X1dJvlOIBKE

Maraş Kürtlerine on yıllardan beri uygulanan planlı soykırım parçasının devamı olarak AKP iktiadarının eliyle Alevi topluluğunun yoğun olarak yaşadığı Terolar bölgesinde AFAD kampı yapılmak isteniyor. Göçertme ve kampa yerleştirilecek cihadist ve selefi çete gruplarının saldırısıyla yüz yüze kalma ihtimalleri yüksek olan Aleviler, kampın yapılmaması için başlatmış oldukları direnişe rağmen AKP’nin talimatıyla tüm hukuksuz kamulaştırmalar ışığında kamp bitirilmeye çalışılıyor. Alevilerin direnişine ve yapılmak istenen kamp ile hayata geçirilmek istenen kirli oyunlara ilişkin ANF’ye konuşan Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil, tüm ülkenin farklı inanç ve muhaliflerden arındırılması adına devreye koyulan plan ve programın bir parçası olduğunu söyledi.

‘BİZİ MÜLTECİ KONUMUNA DÜŞÜRMEK İSTİYORLAR’ 

Erbil, Terolar’da görülenin dışarıda algılananın tersine; işgal hareketinin daha da hızlandırılarak sürüldüğünü söyledi. Yurt dışında kalan Alevilerin bu konuda daha duyarlı olmaya çağıran Erbil, Alevilerin bulundukları alanlarda konuya ilişkin hem lobi çalışması hem de kamuoyu çalışması yapmaları gerektiğini kaydetti. Kampın göçmen koşullarında entegrasyon sistemi ve sosyal uyum boyutunun göz önünde bulundurulmayarak yapılmak istenmediğini dile getiren Erbil, “Burada farklı kültür ve inançlardan olan insanları buraya getirerek, özellikle buradaki Alevi yerleşiminin tam ortasına bu insanları konumlandırarak, mevcut var olan yerli olan halkı mülteci konumuna düşürmek istiyorlar. Buda daha önceden özellikle 1978’den başlattıkları Maraş topraklarını Alevisizleştirmek, demokrat ve sol kesimden arındırmak adına yapılan harekatın bir devamıdır. Bu kesinlikle masuma bir şey değildir. Plan ve programlı bir projedir dedi.

‘BİR AN ÖNCE HAREKETE GEÇİLMELİ’

Hayata geçirilen plan ve projeyle sadece Terolar bölgesi yada çevre köyler değil, Pazarcık ve Narlı ile sınırlı kalınmayacağını belirten Erbil, “Bu bir bütün olarak ülkenin Alevilerden, sol ve sosyalistlerden, kendilerine benzemeyen, kendilerinin kontrol edemediği Kürtlerden arındırma politikasının, planının ve programının bir parçasıdır. Çok ciddiye almak gerekiyor. Burada daha sonra yaşanabilecek herhangi bir sorunu, herhangi bir katliamı şimdiden önlemek adına buradaki yerli insanlarımızın mülteci konumuna düşürülmemesi için biran önce harekete geçilmelidir. Yurt dışında olan insanlarımızın da köklerinin burada olduğunu ve buradaki köklerimizden eğer arındırılırsak yurt dışında da kendi kültür ve inancımızla yaşayamayacağımızı bilmemiz gerekiyor. Bunun için tüm canları bunun karşısında duyarlı olmaya bekliyoruz” dedi.

‘BU BÜYÜK BİR OYUNUN KÜÇÜK BİR PARÇASI’

Koçgiri ve Dersim ile devam ederek tarihte Şark Islahat planı olarak bilinen ve çok farklı kesimlerden insanların Alevilerin yaşadığı illere Alevisizleştimek adına yerleştirilmesini örnek veren Erbil, Maraş’ta da böylesi bir durum ile karşı karşıya olduklarını kaydetti. Erbil şöyle devam ett: “Malatya bölgesine bir dönem Afganistanlıların yerleştirilmesi gibi Maraş’ı da Alevisizleştirmek için devreye koyulan bir plan var şuan. Bu kamp, devletin derin plan ve programları dahilinde burada kendine benzemeyen, kendisine oy vermeyen ya da sistemin dışında olduğunu düşündüğü grupları, halkları buradan bezdirmek, uzaklaştırmak üzerine kurgulanmıştır. Terolar bölgesinde yaşadığımız büyük bir planın çok küçük bir parçası olarak kamp ile hayata geçiriliyor. Bu çerçevede bakarak mutlaka bizim de karşıt bir plan ve program dahilinde mücadele etmemiz gerekiyor ve mücadeleyi yükseltmemiz gerekiyor.”

ANF

EN SON EKLENENLER