FEDA Eşbaşkanı: Hakikatin sırrı kadındadır!

 

Demokratik Alevi Kadın Meclisi FEDA, eğitim çalışamarına başladı. Feda Eşbaşkanı Bemal Özdemir Can konuyla ilgili yapttğı açıklamada, “Alevi Kzılbaş reya Heq kadın canlarımızın, yüreğiyle niyaz edip, yeniden kendi ana ata topraklarıyla buluştular.” Dedi.

 

Can yaptığı basın açıklamasında şunlara değindi: Bu coşku ve heyecan ile  katılan tüm kadın canlarımızın gözlerinde eğitime olan aşkı niyaz pırıltısını görmek mümkün, “Enel hak” deyip ben kadınım, ben gerçeğim..Sözü yeniden anlam bulduğu yolda bir araya gelmenin mutluluğunu bir kez daha kadın canlarla farkına varmış olduk.

Bu heyecanın yolu bir kez daha Alevi kadın meclisi olarak, hissettik ve  farkına vardık. İnsan eksik bir varlık olduğunu, eğitim ile bir daha fark edebildik. Oysaki “Rızalık şehrinin”  ve insani kamile varmanın yolu eğitim olduğunu,  ilime de,bilime de, alim ve arife olmak,ancak yaşamın hakikat sırına, varmanın yolunu, bir kez daha  yaşadık vetanık olduk..

Biz Olabilmek için, kadın can olabilmenin yolu hakikat olsa da, yaşamın ve özgürlük sırına ve ahlakına , eşitliğin gücü, kadın olduğunu,bu gücü yeniden açığa çıkarmanın yolu da eğitim aşkı ile olacağını geç de  olsa farkedebildik. .Başlatmış olduğumuz “ Hakikat sırı kadındadır kadında hakikate giden yoldur” sözünün yaşamlaştırmak olduğunu, bu hakikat gerçeğine  varılan kadın, inancın, ahlakın, toplumsal adaletin ve eşitliğin ancak yaşam bulacaktır.Aleviliğin yolu can olma, cana yoldaş olanların yoludur.İşte biz Alevi inanç kadınları olarak, bu yolun kadınsız olmayacağı için, yeniden, “ Rızalık ütopyası” nın yaşam bulacağı,bu ütopyanın asıl sahipleri ve öncüleri kadın olduğuna inandık inanmaya ve ısrar etmeye de devam edeceğiz. Alevi kadın meclisimizin ve FEDA eş başkanı olarak bu gerçeği bir kez daha fark edebilmenin heyecanı ile..tüm Alevi Kızılbaş, reye insani heq kadınlarını ‘ bir olmaya, can olmaya davet ediyoruz” Bunu ancak eğitime musahip olunarak başarabiliriz.Yolun ikrarı bunu  bize öğretiyor. Kadının toplumsal  öğretisinin yolu da eğitimden geçtiğini biliyoruz..Biz kadın canlarının da bu yolun semahında, nefeslerinde kendini bilen cana meymandır!

EN SON EKLENENLER