‘Gerekirse açlık grevine başlarız ’

Maraş‘ta yapılması planlanan 27 bin kapasiteli kampa tepkiler büyüyor: Yaşam alanlarımıza yapılan müdahaleye ve dayatmaya karşıyız, gerekirse açlık grevine gireceğiz

Maraş Pazarcık bölgesi Sivricehöyük köyüne 360 dönüm arazi üzerine 27 bin mültecinin yaşayabileceği şekilde planlanan kampa tepkiler büyüyor. Yöre halkı, sonuna kadar mücadele edeceklerini, köylerini kimseye teslim etmeyeceklerini söyledi
Direnişin 30′ uncu gününde Mersin Maraşlılar Derneği ve Mersin Birleşik Haziran Hareketi üyeleri bölgeyi ziyaret ederek mücadelenin yanında olduklarını söyledi. Birleşik Haziran Hareketi adına konuşan Gürkan Dağdeviren, “Burada yapılmak istenen kampın çok yönlü olduğunu biliyoruz. Burada yaşayan insanların kültürleri tehdit altında olacak. Ve ayrıca kampa gelecek insanların organize sanayi bölgelerinde emekleri sömürülecek. Bu çok yönlü kuşatmalara karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.
Köylülerin avukatlığını yapan Mehmet Ercoşman “Biz burada Sünniler, Aleviler olarak hep birlikte yaşadık. Şu an birileri bu kültürü yok etmeye çalışıyor. Alevi yurttaşlar ve burada kaynaştığımız Sünni yurttaşlar olarak buna izin vermeyeceğiz. Ve bütünlük halinde mücadeleyi devam ettireceğiz. Yürütmeyi durdurma davamız bu hafta içi sonuçlanacak” diye konuştu.

Mültecilere karşı değiliz
Yöre halkından olan Besime Sayılır ise şöyle konuştu, “Kadınlar olarak mücadeleye çok cesaretli ve güçlü bir şekilde sahip çıkıyoruz. Kadınlar olarak bu mücadelenin en önünde yer alıyoruz. Mahkeme aleyhimize karar verse bile mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Gerekirse açlık grevine gideceğiz” dedi. Direnişin başından beri mücadele eden ve direniş çadırını ilk kuran kadınlar arasında olan Döne Göksungur ise “Köylü kadınlar kendi yerini ve yurdunu teslim etmeyecekler. Ne gerekiyorsa onu yapacaklar. İlk günden beri kadınlarımız çok duyarlı. Biz mülteciliğe karşı değiliz, mülteciliği en iyi de biz biliriz. Lakin gelecek insanların kim olduğunu bilmiyoruz. Biz bu dayatmaya karşıyız. Yaşam alanlarımıza yapılan müdahaleye karşıyız. Madem bu kadar istiyor Erdoğan alsın götürsün Kaçak Saray’a” dedi.

/Birgün

EN SON EKLENENLER