Alevi hareketi bir emekçisini daha kaybetti

Alevilik üzerine yazdığı kitaplar ve makalelerle bilinen Haşim Kutlu Almanya’nın Stuttgart kentinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kutlu Kızılbaş Alevilikte Yol ve Erkan gibi pek çok önemli kitaba imza atmıştı.

68 kuşağının önde gelenlerinden ve THKO davasında en uzun süre yargılanan ve yatan Haşim Kutlu hayatını kaybetti.

Alevilik üzerine pek çok kitabı ve makaleleri bulunan Kutlu’nun Almanya’nın Stuttgart kentinde bisikletiyle gezerken kalp krizi sonucu öldüğü belirtildi.

74 yaşında ölen Kutlu için Tv 10’un Gündeme Bakış programını hazırlayan ve sunan, aynı zamanda Zülfükar Dergisinde 4 yıl birlikte çalışan Şükrü Yıldız bir taziye mesajı paylaştı. Yıldız mesajında, “Alevi hareketine yıllarını katmış, 68 kuşağının temsilcilerinden Haşim Kutlu’nun dün geçirdiği kalp krizi sonrası hakka yürüdüğünü öğrendik. Alevi hareketi bir emekçisini daha kaybetti. Fikirlerindeki inatçılığı, heyecanı ve Aleviliğe olan sevgisiyle hatırlayacağız.

Fırçasındaki renklerin, Aleviliğe miras bıraktığı tablolarıyla, kitapları, makaleleri ile mücadelenin ayrılmaz bir parçası olarak aramızda olmaya devam edecektir.

Sevdiğin gibi, istediğin gibi, bildiğin gibi ışıklar içinde kal, emeklerin hak ile hakikattir. Devrin daimdir… Uğurlar ola, Haşim Hoca…” ifadelerine yer verdi.

Haşim Kutlu’nun cenaze törenin saati henüz belirlenmedi. Yarın (28 Nisan) yapılacak otopsinin ardından törenin yeri ve saati sitemizden duyurulacaktır.

alevinet.com

 

 

EN SON EKLENENLER