Fransa Alevi Federasyonu #Maraş Çağrısı

#Maraş Sivricehöyük (aşağı Terolar) köyü merasında yapılmaya devam eden ‘Mülteci’ kampına karşı Alevilerin direnişi sürüyor. 34 gündür süren mücadele Alevi kurumlarının desteği ile devam ediyor. Bu güne kadar yüzlerce sivil toplum örgütü, siyasetçi ve aydın tarafından ziyaret edilen çadır direnişine desteğin büyütülmesi yönünde bir çağrı da Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF) tarafından yapıldı.  27-28 Nisan tarihleri arasında Terolar direnişine destekte bulunan FUAF heyetinin çağrı metni şöyle .

Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF) delegasyonu, yürütmeyi durdurma kararının açıklanacağı gün, Terolar‘daki direniş çadırında yerini aldı. Fransa’daki canlardan, Maraş’ta direnen canlara destek ! Maraş‘ta Alevi köylerine yakın mera alanı üzerine yapımı devam eden konteyner kentten dolayı tedirginiz. Bunun ülkedeki demografik yapıyı bozmaya yönelik AKP projesinin bir parçası olduğunu biliyoruz. Yöre halkının onayı alınmadan, yaşam alanlarına yönelik bu mudahale ve istilayı onaylamıyoruz.
Bundan dolayı ; Bölgede yaşayan Alevi-Sunni, Türk-Kürt, Sağcı-Solcu yurttaşlar kampı istememelerine rağmen, kamp yeri seçiminde başka amaçların olduğunu bildiğimizi göstermek, Bölge halkının tarım ve hayvancılıkle geçinmesine rağmen, mera alanlarının gasp edilmesine, tarım arazilerinin yok edilmesine onay vermediğimizi belirtmek, 1978’de Kahramanmaraş’ ta yaşanan Maraş Katliamı benzeri acıların yeniden yaşanabileceğine dair endişelerimizi dillendirmek, 14 yıllık hükümet deneyimine dayanarak, AKP’nin projelerine güvenmediğimizi bir kez de bölgede söylemek, Fransa’nın farklı şehirlerinde yapılan protesto yürüyüşlerinde AKP hükümetinin sesimizi duymamış olabileceği endişesi ile, birkez de bölgeden sesimizi haykırmak, Maraş’taki canlarımızın yalnız olmadığını göstermek, “Alevi köylerinden ve kutsal mekanlarından ellerinizi çekin” demek, Türkiye’de Aleviler için özgürlük ve adalet istedigimizi göstermek, Direniş çadırında tutulan nöbete destek vermek için, Maraş’tayız.
Maraş’ta direnen canlara destek olalım!
Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF)
Tel : 00 33 (0)9 81 23 17 43
Mail : fuaf.alevi@gmail.com
Facebook : Ovama Dokunma Fransa
Tweeter : #OvamaDokunmaFransa
13103288_10154083498928864_6718218788464966099_n
fuaf 2

EN SON EKLENENLER