Maraş Girişimi: Hak ve Hakikat mücadelemizde yaşatacağız

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Haşim Kutlu için Maraş Girişimi taziye mesajı yayınladı. Mesajda “Hakikat yoluna, Araştırmacı, yazar, Ressam, örgütçü ve Eğitimci olarak yaptıkları hizmetler ve bıraktığı eserler, onun bu dünya durağındaki ispatı olarak baki kalacaktır.” denildi.

Haşim Kutlu için pek çok kurum ve kuruluş taziye mesajlarıyla üzüntülerini dile getirirken Maraş Girişimi de Kutlu için bir taziye mesajı yayınladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Dersimden 1894 , Maraş’a uzanan bir destanın, yorulmaz bir kahramanı olarak, atalarının mirası olan tüm tarihsel değerleri savunmak için, 73 yıllık ömrünü onun deyimiyle ‘’Zulumat deryasına’’ (dünyasına) karşı mücadele ile geçiren ‘’Aslını inkar eden Haramzadedir’’ özdeyişini yaşamında ilkeselleştiren, 1970 li yılların militan devrimcisi, 1990 lı yılların KAB ile başlayan militan Aleviliğine yaptığı katkılar ile hep yaşayacaktır.

Hakikat yoluna ,Araştırmacı,yazar ,Ressam, örgütçü ve Eğitimci olarak yaptıkları hizmetler ve bıraktığı eserler, onun bu dünya durağındaki ispatı olarak baki kalacaktır.

Haşim Kutlu Can’ımızın bu beklenmedik ayrılığından dolayı,tüm ailesine,dostlarına, mücadele arkadaşlarına, Alevi hareketindeki çalışma arkadaşlarına, FEDA kurumsallığına, başta Maraşlılar olmak üzere, onu tanıyan tüm yurtsever ve devrimci canlara başsağlığı diliyoruz.
Hizmetlerini ve emeğini ,Hak ve Hakikat mücadelemizde yaşatacağız.

DEVR’İN DAİM OLSUN HAŞİM CAN, MEKANIN NUR DERYASI OLSUN.

AŞK ile Çağırdığın Xızır yoldaşın olsun.
Maraş Girişimi”

EN SON EKLENENLER