2016 İşçi Bayramı Bakırköy’de başladı…

Bakırköy’deki 1 Mayıs mitingi için kortejler alana giridi, marşlar söylendi. Sendikaların kutlamasına HDP, ÖDP, KP, HTKP, TKH, TSİP, TKP 1920, Fikir Kulüpleri Federasyonu destek verdi.
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla Bakırköy Salı Pazarı alanında 1 Mayıs mitingi gerçekleşiyor.
1 mayıs 2016 istanbul bakırkoyİstanbul’da her yıl Taksim’de yapılan 1 Mayıs kutlamasını bu yıl Bakırköy Halk Pazarı’nda kutlama kararı aldı.
1 mayıs 2016 istanbul bakırkoy
Halkların Demokrasi Partisi (HDP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Komünist Parti (KP), Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP), Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP), TKP 1920, Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) Bakırköy’deki kutlamalara katıllma kararı almıştı.
1 mayıs 2016 istanbul bakırkoy
Emek ve demokrasi güçlerinin çağrısıyla, Bakırköy Halk Pazarı’nda yapılacak kutlama için iki ayrı koldan yürüyüş kortejleri oluştu. İşçi ve emekçiler saat 11.00’de Marmara Forum ve E-5 İncirli yönünden iki koldan Bakırköy Halk Pazarı’na yürüyüşe başladı.
1 mayıs 2016 istanbul bakırkoyAlana girmek isteyenler için polisin üç noktada arama noktası var. İncirli metobüs durağı çıkışında ve kortejlerin girişinde polis üst ve çanta araması yapan polis miting alanı girişinde de arama noktası oluşturmuş durumda.
1 mayıs 2016 istanbul bakırkoySaat 11.30’da kortejler alana yerleşmeye başladı.
1 mayıs 2016 istanbul bakırkoyCHP’den Ali Şeker, İlhan Cihaner, Eren Erdem, HDP’den Figen Yüksekdağ ve Filiz Kerestecioğlu da Bakırköy’de.

Saat 12:30 civarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) korteji arama noktasındayken polis müdahale etti.

HDP’ye ilk arama noktasında AmedSpor, ikinci arama noktasında pankartları gerekçe gösteren polis saldırdı. Biber gazı sıktı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ olay sonrası şu açıklamayı yaptı:

“Bu müdahaleyle, burası Türkiye bayram kutlayamazsınız mesajı verdiler. Hiçbir müdahale halklarımızın yan yana gelmesini engelleyemeyecek. Kitle soğukkanlılığını korudu. İyiniyetimize rağmen bu müdahale kabul edilemez.”

Bakırköy’deki kutlama programı 1 Mayıs Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ortak bildiri okundu

Mitingde kürsü konuşmalarını sırasıyla DİSK Genel Başkanı Beko, KESK Genel Başkanı Özgen, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB İkinci Başkanı Raşit Tükel  yaptı.

Raşit Tükel’in konuşmasının ardından 1 Mayıs düzenleme komitesindeki kurumların ortak bildirisi okundu. Metnin Kürtçesini Yılmaz Dağlar, Türkçesini Nida Karabağ okudu.

TIKLAYIN – 1 MAYIS’TA ORTAK BİLDİRİ

Ortak metnin okunmasının ardından Gezi Direnişi’nde öldürülenler anıldı. Daha sonra Mezopotamya Kültür Merkezi sanatçıları ve Yasemin Göksu sahneye çıktı… (BK/AS-HK)

Fotoğraf ve videolar: Beyza Kural
/bianet

EN SON EKLENENLER