Hull Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi  açıldı

Geçtiğimiz Pazar günü Hull AKM ve Cemevi 2. Olağan Genel kurulu yapıldı. Yoğun ilgi duyulan Genel kurul ve açılış etkinliği 1 Mayıs’ta hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşuyla başladı.

 

Yoğun katılımın olduğu açılışta, Britanya Alevi Federasyonu başkanı İsrafil Erbil, Mehmet Yüksel Dede, BAF Başkan yardımcıları İsmail Arslan ve Zeynep Demir, Britanya Alevi Kadınlar Birliği Başkanı Özlem Şahin, Doncaster AKM ve Cemevi eş başkanı Gülay Dalkılıç, York AKM ve Cemevi Başkanı Doğan Erdoğan, Newcastle AKM ve Cemevi başkanı Gürdal Gülsünoğlu, East Midland AKM ve Cemevi başkanı Mehmet Durna’da yer aldı.

Pazar günü yapılan etkinlik, Mehmet Yüksel Dede’nin açılış gülbangı ile başladı. Etkinlikte birer konuşma yapan katılımcılar birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Erbil ‘mekanların kurumsallaşmakta önemli bir yeri vardır. Cemevlerimiz aynı zamanda eğitim merkezlerimizdir. Yeni yöneticilerimize hayırlı olmasını diliyorum, yapılan tüm hizmetlerde Hızır yardımcınız olsun. Britanya Alevi Federasyonu olarak birlikte daha güçlüyüz’ diye konuştu.

Aynı gün yeni binasına taşınan Hull AKM ve Cemevi üyeleri ve yöneticileri çok sayıda davetliye ev sahipliği yaptı.

Yönetim, denetleme ve disiplin olmak üzere üç ayrı kurula toplam 28 kişi seçildi. Yeliz Pirdoğan ve Ali Ekber Aktepe Yönetim kurulu eş başkanlıklarına seçildiler.

Yeni bina,724 Anlaby Road, Hull, HU4 6BPadresinde bulunuyor.

EN SON EKLENENLER