Pınar Aydınlar: Halk çadırını teslim etmedi

Terolara yapılan jandarma ve polis saldırısının ardından 17 kişiyle birlikte  gözaltına alınan Pınar Aydınlar karakoldaki bekleyişi sorasında alevinet.com’a açıklamada bulundu.

 

Bugün (7 Mayıs) Dünyanın dört bir yanından Maraş Terolar köyüne desteğe gidenlere polis saldırdı. Dün gece kimseye haber vermeden bildiri yayımlayan valilik Terolar köyüne giriş ve çıkışı yasaklayarak çadırda bulunanlara da müdahale edip apar topar gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında sanatçı Pınar Aydınlar da vardı.

Karakolda bulunan aydınlarla alevinet.com için kısa bir görüşme yaptık.  17 kişinin karakolda olduğunu söyleyen Pınar Aydınlar “hakkında çıkan haberlere ilişkin “bir kaç yerde Pınar Aydınlar çadırları ateşe verdi diyor, nasıl bir haber anlayışıdır. zaten ateşe verilmeden ben gözaltına alındım” diyor.

Aydınlar Terolar saldırısına ilişkin ise “sabah saatlerinde ilk etapta jandarmanın müdahalesiyle karşılaştık. Önce beni gözaltına aldılar ardından diğer yoldaşları. Kimse ne oluyor anlayamadı. Ben gözaltındayken de çadırlar ateşe verilmiş. Çadırları halk kendisi ateşe verdi. Çünkü jandarma ve polis çadırlara zorla müdahale edecekti halk da çadırları jandarmalara teslim etmemek için ateşe verdi.”  diye konuştu.

Dün gece valiliğin “her türlü gösteri, yürüyüş ve toplantı yasak” bildirisinin kanuna da aykırı olduğunu ifade eden Aydınlar, direnmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Karakolda, bekleyişi süren Pınar Aydınlar’la birlikte 17 kişi bulunuyor…

Gülşen İşeri/alevinet.com

 

EN SON EKLENENLER