Yine geleceğiz ! Maraş’ta İŞİD Kampı istemiyoruz !

Teran (Terolar) ’da konteynır kentin yapılmasına karşı çıkan köylülerle dayanışmak amacıyla Maraş girişine kadar gelen Ankara ve İstanbul’dan 15 Alevi kurumu Maraş’a 70 km kala engellendi. Emniyet güçleri tarafından uzun süre Göksun’da bekletildiler. 5 saatlik bekleyişin ardından burada basın açıklaması yapmak isteyen kitle ile emniyet güçleri arasında bir arbede yaşandı. Açıklama yapmaya izin vermeyen ve pankartları almak isteyen Emmiyet güçleri Kitlenin kararlığı karşısında geri çekildi.

Açıklamayı kitle adına Demokratik Alevi Dernekleri İstanbul şubesi Eşbaşkanı Bülent Felekoğlu gerçekleştirdi.

HALKI-HAKKIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR

Felekoğlu açıklamasında; ‘’ Maraş Terolar halkının yanındayız.Yalnız değiller her zaman dayanışma içinde olacağız. Bizler burada yapılmak istenen köle kampına karşıyız. Mültecilerin köleleştrilmesine karşıyız. İŞİD militanlarının yer almasına karşıyız. Mültecilerle komşu olmaya karşı değiliz. Mazlum Suriye halkını mihman ederiz ama bu kampın kurulma amacı köleleştirmedir. Bu kampın Alevi yerleşim alanına kurulması nedeniyle burada tekrar bir alevi katliamı yaşanabilir. Kaygılarımız yersiz değildir.’’

ZULME BOYUN EĞMİYECEYİZ

Savaşa dikkat çeken Felekoğlu; ‘’Bizler mültecilerin sosyal haklarının verilmesini insani koşullarda yaşamalarını istiyoruz. Ancak bu bahane ile Kilis Antep ve Maraş boşaltılarak Arap kemeri kurulmak isteniyor. Bizler buna izin vermeyeceğiz. Suriye’de savaş bitmeden bu yapılan zulümlerin de bitmeyeceğini biliyoruz. Savaşın bitmesini istiyoruz. Biz Anadolu ve Mezopotamya halkları zorda olana darda kalana yardım etmeye ve dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz.

TEKRAR GELECEĞİZ

Maraş’ta İŞİD kampı istemiyoruz diyen Felekoğlu açıklamasının sonunda Terolar’a tekrar geleceğiz. Haftaya yine burada olacağız diyerek son verdi.

Açıklamada ‘Yaşamıma, Maraşıma, Ovama Dokunma yazılı pankart açıldı. Açıklamanın ardından otobüsler Ankara ve İstanbul’a hareket etti.

terolar-dad-maras-alevinet-01 terolar-dad-maras-alevinet-02 terolar-dad-maras-alevinet-03 terolar-dad-maras-alevinet-04 terolar-dad-maras-alevinet-05 terolar-dad-maras-alevinet-06 terolar-dad-maras-alevinet-07 terolar-dad-maras-alevinet-08 terolar-dad-maras-alevinet-09 terolar-dad-maras-alevinet-10 terolar-dad-maras-alevinet-11 terolar-dad-maras-alevinet-12 terolar-dad-maras-alevinet-13

EN SON EKLENENLER