“Ovama Dokunma” sloganları Londra’dan yükseldi

 

Kahramanmaraş’ın Narlı Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlar, Terolar’da süren direnişe destek için gelenlerin kente alınmamasına tepki göstererek, bölgede 10’uncu gününe giren ablukanın kırılması için direnişe destek çağrısı yaptı.

 

İngiltere’nin başkenti Londra’da Demokratik Güç Birliği Platformu’nu oluşturan tüm bileşenler; Terolar’da süren direnişe destek için gelenlerin kente alınmamasına tepki göstererek, “Ovama Dokunma” sloganları atarak yaşananları protesto ettiler.

Direnenler yalnız değil

Londra’nın Manor House metro istasyonunda toplanan kitle, Haringey bölgesinden Voodgreen bölgesine kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş yaparak yaşanan olayları protesto ederken; Terolar’daki direnişe katılanlar yalnız değildir mesajı verdi.

Kahramanmaraş’ın Terolar bölgesinde yapılan kampa karşı süren direnişe destek olmak için Türkiye ve Avrupa’nın çeşitli kentlerinden gelen Alevi dermeklerinin Narlı’ya girişi engellenirken, yöre halkı yetkililere bir kez daha seslenerek Narlı’ya mülteci kampı istemediklerini yineledi.

Alevi derneklerinin Narlı’ya alınmayışına tepki gösteren Narlı Cemevi Başkanı Hüseyin Koç, “Canlarımız bize destek olmak için geldiler tüm hazırlıklarımızı yapmıştık, ancak tüm uğraşlarımıza rağmen Valilik izin vermedi” diyerek engellemeye tepki gösterdi.

‘Sesimizi kesmeye çalışıyorlar’

Koç, Terolar’da ablukanın 10’uncu gününe girdiğine dikkat çekerek, “Her taraf yasak, toplanmak, konuşmak yasak. El birliğiyle hepimiz harekete geçmeliyiz. Terolar’a destek çıkmamız gerekiyor. TV 10’un yayın yapması dün engellendi. TV 10 bizim sesimizdi, sesimizi kesmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

Direnişe destek çağrısı yapan Koç, “Aynı zamanda yurt dışında olan canlarımızdan da bu mücadelemizde destek istiyoruz. Maraş halkımızın da bu konuya sesiz kalmaması gerekiyor” dedi.

‘Yıllardır Aleviler aynı politikalarla karşı karşıya’

Yöre halkından Ali Ogan, kampın Terolar’a kurulmasındaki amacın Alevileri dağıtmak olduğunu söyledi. Mustafa Batı, “Bu kamp AKP’nin aleviler üstünde oynadığı bir oyunudur. Yıllardır aleviler bu tür politikalarla karşı karşıya bırakıldı. Sözümüz para etmedi bu diktatörün karşısında” diyerek, direnişlerinin devam edeceğini söyledi.

Kendi topraklarında mülteci statüsüne getirilmek istenildiklerini söyleyen Şeyho Bezgingöl ise, “Alevi katliamları tekrar başa dönecek. İnsanlar tedirgin. Devlet yetkililerine sesleniyorum, bu kirli emellerinizi ve ellerinizi bu halkın üzerinden çekin yeter artık” dedi.

Şükrü Bolat /Londra

EN SON EKLENENLER