Gönül kalsın yol kalmasın.!

İSMAİL SAÇLI

Hem Alevi olunur Hem siyasetçi hiç bir sorun yok. Sorun siyaset icabı Alevi ve Sünni olunmaz.

Sosyal Demokrat bir siyasetçinin ana ilkesi Laiklik olmalıdır. Laik olmak demek tüm inançların mezheplerin ritüelini yerine getirmek değildir.

Siyasetteki bulunduğun makamın hizmet açısından tüm yurttaşlara Din Dil Irk Mezhep ayrımı yapmadan Eşit Hizmet yaparsınız. Bunu halk takdir eder yada etmez.

İnanç kimliğinizden dolayı size ALEVİ ya da Kızılbaş diyorlar oy vermezler diye Camii ye gidersen bunun adı siyasette Takiye olur.

Camilerin cemevlerinin kilisenin temizlik vs hizmetlerini yapmak bir görevdir.

Sn. Ali kılıç Maltepe belediye Başkanı bugünkü röportajında ALEVİ’yim Siyasetçiyim ama cumaya da giderim diye bir söylemi olmuş. BU Söylem bireysel olarak kendisini bağlar Aleviler cumaya gider ya da gitse de sorun olmaz gibi bir yorum Asimilasyonun bir Adımını teşkil eder.

Sn. Başkan yıllarca Avrupa’da ALEVİ İnanç Hak mücadelesi verdiniz Federasyon Başkanlığı yaptınız Bu açıklamanız bir Belediye Başkanının siyası manevrası olabilir ama Bir ALEVİNİN olmamalıdır.

Her inanca Eşitseniz Camide Namaz kılmakla ceme evine uğramakla olmaz.

Hizmet Makamındasınız RAMAZAN Ayında Maltepe belediyesi Bütçesinden ne kadar ayırdınız.

MUHARREM Ayı orucunda ne kadar ayırdınız Harcamalar eşitmi acaba ?

Alevi inancında bir Belediye Başkanımız olarak GULSUYU CEMEVİ Hala yapımı tamamlanmadı. Alevi seçmenlerin oylarının hiç bir değeri yok mu Acaba. Yazınızı okuyunca bunları paylaşmak istedim.

ALEVİ SİYAETCİ VE SANATCILAR İLE DE YAZMIŞTIM.
ALEVİNİN İBADET YERİ CEMEVİDİR.
ALEVİNİN ORUCU HIZIR VE MUHHARREMDİR.
CENAZESİ DE CEM EVİNDEN KALKMALIDIR.
BUNUN DIŞINDA YAPILANLAR ÖZÜNE UYGUN DEĞİLDİR.

18 05 2016

EN SON EKLENENLER