Adalet Bakanlığı da Sivas katiline sahip çıktı!

Yeni Akit Madımak otelinde 37 kişinin katillerinden biri olan  ve cezaevinde bulunan Faruk Belkavli için “Sivas Mazlumu’ndan sevindirici haber!” diye başlık attı.  Adalet Bakanlığı da katil için hemen devreye girdi!

 

Katillere sahip çıkan Yeni Akit 23 yıldır cezaevinde olan Belkavli için epilepsi hastası olduğu gerekçesiyle salıverilmesi için katilin peşini bırakmıyor.  Akit, İş adamı Doğan Kasadoğlu’nun da devreye girdiği sürecin Cumhurbaşkanına iletildiği ve imza aşamasında olduğunu yazdı.

Gazetecilerin, aydınların tııtuklu olduğu günümüzde Yeni Akit’in 37 kişinin katili için ‘mazlum’ ifadesini kullanması da dikkatlerden kaçmadı…

Adalet Bakanlığı katil için devreye girdi! 

İş adamı Doğan Kasadolu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı dilekçe sonrası harekete geçen Adalet Bakanlığı’ndan  hemen yanıt geldi. Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nün 3 Mayıs’ta düzenlediği cevap metninde, Faruk Belkavli’nin tedavi işlemlerinin sürdüğü, af talebinin incelendiği, sağlık kurul raporunun ise imza aşamasında olduğu bildirildi.

Hiçbir tutuklu muhalif için kolları sıvamayan adalet bakanlığının 37 aydın ve yazarın katillerinden biri olan Belkavli için yaptığı  bu girişim bir kez daha adalet denilen kavramın öldüğünü gösterdi.

 

EN SON EKLENENLER