Kampın yapımı durdurulsun!

İstanbul’daki Alevi kurumları Mereş’ın Terolar bölgesinde yapımı süren mülteci kampını protesto ederek, kampın yapımının bir an önce durdurulmasını istedi.

Demokratik Alevi Derneği (DAD), Alevi Kurumları Maraş Girişimi, Arap Alevi Gençlik Meclisi ve Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, Mereş’in (Maraş) Terolar bölgesinde yapımı süren mülteci kampını protesto etti. Galatasaray Meydan’ında bir araya gelen kitle, “Don değiştirip gelmiş yezidin soyu, zulme direnmektir şahım Hüseyin’in huyu”, “Yaşamıma, Maraşıma, ovama dokunma” ve “Maraş El-Zara olmayacak direnen halklar kazanacak” pankartlarını açarak, “Terolar halkı yalnız değildir” sloganları attı. Açıklamanın Kürtçe, Türkçe ve Arapça yapıldığı eylemde konuşan DAD Eşbaşkanı Bülent Felekoğlu, Alevilerin yerleşim alanlarında demografik dönüşüm projesi yapılmak istendiğine vurgu yaptı. Türkiye’de mültecilerin “ticari meta” olarak görüldüğünü söyleyen Felekoğlu, “Biz binbir rengin yaşadığı Anadoluyuz. Biz misafir kabul ederiz. Biz can cana durabiliriz. Bizler nice halkına zulüm eden imparatorluklar gördük. Hepsi yıkıldı ve gitti ama biz Anadoluyuz ve buradayız” dedi.

Alevilere yönelik katliamları hatırlatan Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Aydın Deniz ise “BM’nin kendi sözleşmesine uymasını talep ediyoruz. Kendi sözleşmelerine hakim olmalarını ve orada beslenen cihatçı çetelere desteklerin kesilmesini istiyoruz. Aynı zihniyetin AFAD kamplarında beslendiğini de biliyoruz. Hatay ve Antep’te yapılan AFAD kampları şeffaf değildir. Şuan Terolar’da yapılmak istenen AFAD kampı da şeffaf olmayacak” dedi.
kampin_yapimi_durdurulsun maraş terolar dad kampin_yapimi_durdurulsun maraş terolar dad kampin_yapimi_durdurulsun maraş terolar dad kampin_yapimi_durdurulsun maraş terolar dad

DİHA

EN SON EKLENENLER