Demirtaş: Zerdüştlük kadim bir inançtır

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır’daki konuşmasında “bunlar Zerdüşt” sözüne yanıt verdi. Demirtaş, “Bizim aramızda Ermeni, Hıristiyan, Alevi, Sünni farklı farklı insanlar var, Zerdüştlük kadim bir inançtır.” dedi.

 

Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bize emredilen şu; herkesin dini kendine, bizim dinimizde zorlama ve aşağılama yoktur bu Allah’ın kelamı olarak inmiş. Bu çerçeve de dünyada çok sayıda insan hakları sözleşmesi olarak yerleşmiş. Bu ülkenin yüzde 52 oy almış Cumhurbaşkanı ve AKP başbakanın söylediklerine bakın. ’Ayrımcılık yapmam, yaratılanı yaratandan ötürü severiz’ diyorlar. Hemen ardından da ’Bunlar Zerdüşttür’ diyor. Zerdüştlük kadim bir inançtır. Buna inananlar var. Sen nasıl bir yalancısın. Irkçılar, yalancılar, DAİŞ zihniyeti bunlara sirayet etmiş. Saraydakinin en büyük nefreti, önünde dik duran Kürtlerdir. Bu nefretin bir diğer nedeni de, Kürtlerin yeniden tarih sahnesine çıkmasıdır. Biz ne yaptık size? Vatanınızı mı inkar ettik, dilinizi mi yasakladık? Nedir suçumuz, günahımız? Bir halk olarak bizim de geçmişimiz vardır. Tarih kitaplarında 100 yıl önce buranın adı Kürdistan’dı. Burada yaşayanlar da Kürtlerdi.”

Kongre salonuna girenler HDP’li görevliler tarafından 2 kez arandıktan sonra salona alınırken, kongreye HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve bazı Milletvekilleri ile Belediye başkanları katıldı.

EN SON EKLENENLER