‘Nesimi gibi haksızlığa boyun eğmeyenlerin festivali’

İngiltere Alevi Kültür Merkezi Ve Cemevi Başkanı Tugay Hurman Bu sene 6.’sı yapılacak Alevi Festivali ile ilgili açıklama yaptı. Hurman, “Bizler kesinlikle  kirli savaşın bir parçası olmayacağız.  İnadına sevgi,  inadına barış, hemen şimdi BARIŞ diyeceğiz.” Dedi.

 

Geleneksel hale gelen Alevi Festivali, bu sene, 6.sını gerçekleştirmek için, hazırlıklarına tamamlarken festivalin sanatçı konukları arasında Sabahat Akkiraz da yer alıyor. BAF öncülüğünde,  6 Haziran’da CAMBRİDGE Üniversitesinde gerçekleşecek festivale 10 binlerin katılımı beklenirken İngiltere Alevi Kültür Merkezi Ve Cemevi Başkanı Tugay Hurman festivalle ilgili bir açıklama yayımladı. Hurman açıklamasında “Nesimi gibi haksızlığa boyun eğmeyenlerin festivali” dedi.

Tugay Hurman’ın açıklaması şöyle;

“Toplumların inanç ve yaşam haklarını belirleyen bazı değerler vardır. Bu değerler ekseninde birliğin ve beraberliğin önemi tartışılmaz bir gerçektir. Bir taraftan dünya barışından söz edilirken diğer taraftan çocukların, kadınların katledildiğini görmek, insanoğlunun ne kadar samimiyetsizce davrandığının bir göstergesidir. Artık safları belirlemenin zamanı gelmiştir. Ya bütün acımazsızlıklara gözünü yuman, yada bunlara karşı çıkan savaşları, ölümleri istemeyen bireyler olacağız.

Ülkemizde gün geçmiyor ki bir acı haber olmasın, gün geçmiyor ki ağıtlar olmasın, bütün bu  olanlara göz yummak, bunları gözardı etmek,  şiarı insan sevgisi olan biz Alevilere kesinlikle yakışmayan bir olgudur. Eğer bir yerlerde  birilerinin canına kastediliyorsa duyarsız, ilgisiz, kalamayız. Bizler bütün çirkefliğin, haksızlığın, karşısındayız.

Bir ülke düşünün; her sabah uyandığınızda,  acaba bugün ne olacak , nerde kimin hayatı son bulacak, nerde bir şarabnel kimi parçalayacak, hangi ananın içine acı girecek, kimlerin cesedi sokaklarda günlerce kalacak, hangi çocuk öksüz kalacak, inancından ve ırkından dolayı insanlar horlanacak, küçük görülücek düşüncesiyle güne başlıyorsunuz.  Tarihimizin, kültürümüzün,inancımızın yaşandığı ve yaşayacağı ülkeye nasıl duyarsız kalabiliriz, nasıl bizi ilgilendirmez diyebiliriz. Artık dirilmenin zamanı gelmiştir.

Şu günlerde Alevilik  asimile edilmeye, şekil verilmeye çalışılıyor. Alevi dedelerimiz  maaşa bağlanarak, inancımızın derinliği kontrol edinilebilinecek bir hale getirilmeye çalışılıyor. Bizler artık sinsice ve kirlice oynanan oyunların farkındayız  ve  bunlara kanmıyoruz. Ülkemizde yaşayan bütün toplumlar gibi tek beklentisi eşit yurttaşlık hakkına sahip olmak olan biz Alevilere güya iyilik yapıyorlarmış gibi,  inancımıza dair yasalar ve kurallar çıkartmaya çalışıyorlar. Ellbetteki  bunların hiç biri gerçeği yansıtmıyor, bizler bunları görüyor,  kabul etmiyoruz. Binlerce yılın geleneğini, kültürünü değiştiremeyecekler.

Bizler kesinlikle  kirli savaşın bir parçası olmayacağız.  İnadına sevgi,  inadına barış, hemen şimdi BARIŞ diyeceğiz.

İnancımızın  bütün değerleri ile Britanya’da, Avrupa’da, Türkiye’de örgütlenmeye,  kurum temsilcileri olarak toplumumuzu bilinçlendirmeye  devam edeceğiz. Birliğimizin daim olması için bütün gücümüzle çalışacağız. Çünkü  bizler biliyoruz ki, bilinçli bireyler bilinçli toplumu oluştururlar, hem ülkede hemde dünyada barışın sembolü, barışın koruyucusu olurlar.

Adaletimiz Şahı Merdan Ali nin adaleti gibi,  direncimiz Hüseyin in direnci gibi, ilmimiz Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli nin ilmi gibi, koruyucumuz ve bereketimiz Hızır gibi olsun.

Hak Muhammet Ali yar ve yardımcımız olsun.

Aşk İle…”

EN SON EKLENENLER