BAF: Barıştan vazgeçmeyeceğiz

Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil, Britanya Alevi Kadınlar Birliği Başkanı Özlem Şahin ve Britanya Alevi Gençlik Federasyonu Başkanı Uğur Boran, Britanya Alevi Festivali kapsamında Olay Gazetesi’ni ziyaret ettiler.

 

Gazetenin genel yayın yönetmeni Nesin Fehmi ile görüşen Başkan Erbil, her yıl Londra’da düzenlenen festivalin her geçen gün Alevileri İngiltere’de görünür hal getirdiğini dile getirdi. 24 Nisan’da Cambrigde’de başlayan festivalin 26 Haziran’da Leicester’da sona ereceğini belirten Erbil, festivali sadece Londra ile sınırlı tutmadıklarını İngiltere’nin birçok kentinde çeşitli etkinlikler organize ettiklerini söyledi.

Bugün Alevilerin İngiltere’de parlamentoda ve üniversitelerde temsil edildiğini anlatan Erbil; “Biz İngiltere’deki Aleviler olarak içinde yaşadığımız ülke ile doğru, sağlıklı ve ilkeli bir ilişki peşindeyiz” dedi. 10 Haziran’da Stoke Newington’da bulunan tarihi bir kilisede farklı inanç önderlerini katılımıyla evrensel barış mesajı vereceklerine dikkat çeken Baf Başkanı, “Hacıbektaş Dergahı’nın postnişini Veliyettin Ulusoy’un katılımıyla bir etkinlik düzenliyoruz. Farklı dinlere inansak da, farklı dillerde dua etsek de bizim dilimiz barış dili olmalı, Dualarımız barış için olmalı, çocuklar ölmesin diye olmalı ve kan akmasın diye olmalı” diye konuştu.

Erbil konuşmasında Londra’da devam eden Kıbrıs Türk Hava Yolları davası ile ilgili Cemevi’nde 17 Haziran’da bir basın açıklaması yapacaklarını da söyledi. Soaş Üniversitesi’nde bağlamanın ders olarak öğretilmesi için başvuruda bulunduklarını ve bu girişimin olumlu sonuçlar verdiğini aktaran Erbil, “Sanatçı Erol Parlak’ın katkıları ile önümüzdeki eğitim yılında bağlama dersinin üniversitede müfredata alınmasını umut ediyoruz” dedi. Uğur Boran da, Britanya Alevi Gençlik Federasyonu’nun çalışmaları kapsamında İngiltere genelinde onlarca gence ulaştıklarını ifade ederek, katkılarından dolayı Baf Başkanı İsrafil Erbil’e teşekkür etti.

Özlem Şahin ise, kültürlerin bir arada barış içinde yaşması gerektiğini ifade ederek, “İnsanları birbirinden ayıran sınırlar ve bayraklar oldu. Barışı bence sevgiden ve emekten olan insanlar inşa edecekler” dedi. Konuşmasında Türkiye’deki olaylara da değinen Şahin, “Bizler o topraklardan geldik ve o topraklardan beslendik, Türkiye’de oluşan mevcut tablo bizleri çok kaygılandırıyor” diye konuştu. Kadınların hayatın her alanında daha cesur ve daha özgüven sahibi olmaları gerektiğini ifade eden Şahin, “Her yerde kadınların ve gençlerin çoğunlukta olduğunu görüyoruz. Durum böyle olunca onlara yönelik yürütülecek faaliyetler ağırlıkta olmalı” Nesin Fehmi de, Britanya Alevi Federasyonu, Britanya Alevi Kadınlar Birliği ve Britanya Alevi Gençlik Federasyonu tarafından yürütülen çalışmaları takdirle karşıladığını ifade etti.

EN SON EKLENENLER