“Sakine Cansız ve arkadaşlarının ölümünde MİT parmağı var”

Der Spiegel dergisi PKK’nin üç önemli kadın ismi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katledilmesinde MİT parmağı olduğunu yazdı

 

Kürt Hareketi’nin üç önemli kadın ismi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilmeleriyle ilgili soruşturmada MİT parmağına ilişkin iddialara bir yenisi eklendi. Almanya merkezli Der Spiegel dergisi, soruşturma kaynaklarına dayandırdığı haberinde, cinayeti işleyen Ömer Güney’in MİT’ten destek aldığını ancak cinayeti MİT’in emriyle mi yoksa kendi başına mı gerçekleştirdiğinin henüz netleşmediğini belirtti.

“Türk ajanları PKK’li aktivist kadınların öldürülmesine karışmış” başlığıyla verilen haberde Ömer Güney “aşırı milliyetçi” olarak nitelendirilirken, Türk istihbaratının Güney’i özel olarak PKK’nin Paris’teki hücresine yönlendirdiği, Alman ve Fransız istihbaratlarının ise bunu yeterince ciddiye almadığı kaydedildi.

Haberde, suikastla ilgili hazırlanan iddianamede geçen “Güney’e bu misyon yaratıldı. Kimliği tespit edilemeyen diğer kişilerle bu plan hayata geçirildi” ifadesine de yer verildi.

Güney hakkında davanın önümüzdeki Aralık ayında başlaması bekleniyor.

Sendika.Org

EN SON EKLENENLER