Baki Düzgün: Halk düşmanları halk ayaklanmasını iyi bilir!

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün yazılı bir açıklama yayımlayarak CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ayağına kurşun bırakılmasını eleştirdi. Düzgün, “artık günümüzde görülüyor ki Türkiye’deki yasalaştırılmış bu düzenin adı faşizmdir.” dedi.

 

Baki Düzgün yaptığı açıklamada Türkiye’nin geldiği son noktayı da değerlendirdi. Düzgün açıklmasında, “Nasıl ki her köprü kendi trafiğini yaratıyorsa her ideolojide kendi sınıfıyla birlikte ortaya çıkar. Ve egemenliklerini sürdürmesi içinde yani bir sınıfın diğer bir sınıf üzerindeki egemenliğine sürdürebilmek içinde birçok yönteme başvururlar. Bunlardan en belirgin olanı yani son çare olarak düşünülen faşizmdir.  Tarih bunu bize göstermiştir.
Ülkemizde de devleti ele geçirmiş olan AKP iktidarı da bunu uygulamaktadır. Evet, dostlar artık günümüzde görülüyor ki Türkiye’deki yasalaştırılmış bu düzenin adı faşizmdir.” ifadelerini kullandı.

Baki Düzgün’ün yaptığı açıklamanın tam metni şöyle;

“Doğuda ve güney doğuda cesedin üzerinden tankla geçiyorlar, esir ettiği kürdü, öldürdüğü kadını çırıl çıplak soyup medyanın önüne fırlatıyorlar, yakıyor, yıkıyor öldürüyorlar… Yakıp, yıkmayı, yok etmeyi, öldürmeyi sıradanlaştırıyorlar. Yetmiyor metropol kentlerde canlı bombalarla siviller havaya uçuruluyor… İnsanlarımız “nefretle”,”kinle” dolup taşıyorlar. Öldürmek, korku salmak, tehdit etmek artık yaşamanın formülü haline getiriyorlar. Emperyalizm ve din istismarına dayanan işbirlikçileri İstiyorlar ki kimsenin gıkı çıkmasın, itiraz etmesin..ki bu “kanlı ve kirli hesaplarını” sürdürebilsinler.

Bu işbirlikçi egemenler bu kanlı ve kirli senaryolarını uygulamak için medyayı, orduyu, hukuk vs. vs kurumlarını ele geçirip organize ettikleri yetmiyor gibi bilinçli bir şekilde cahil bıraktırılmış halkı yaşam tarzı ve kültürü ile
Saf’laştırılıyor. Daha da ileri giderek belli düşünce tarzını ve kültürünü yaşam biçimi hale dönüştürüyor ve saldırganlığa seferber etmeye çalışıyorlar.

Can’lar, Yol’daşlar
Ne kadar örtmeye, gizlemeye örtmeye çalışsalar da faşizmin kanlı ve baskıcı yüzü ortadadır. Özellikle Haziran Ayaklanması’ndan günümüze AKP faşizminin olanca gücüyle saldırmasının altında halk düşmanlarının, insanlık düşmanlarının tipik bilinen korkuları vardır.

Evet korkuyorlar, o kadar korkuyorlar ki! Polisi, askeri, kalemşorları, işadamları, havuzcuları, işbirlikçileri yetmiyor ‘cinsel taciz’, ‘uyuşturucu’, ‘güveni kötüye kullanma’ ve‘yaralama’lardan sabıkalı mafya bozuntularından medet umar haldedirler.

BİZLER GAZETECİ CAN DÜNDAR’A İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDE SİLAHLI SALDIRI GİRİŞİMİNİN NASIL VE KİMLER TARAFINDAN KOLLANIP, DESTEK VERİLDİĞİNİ İYİ BİLİYORSAK AYNI ŞEKİLDE CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDARAOĞLU’NA MERMİ ATANINDA NASIL KOLLANDIĞINI DESTEK GÖRDÜĞÜNÜ DE İYİ BİLİYORUZ!

UNUTMASINLAR Kİ FAŞİZM HER ZAMAN KARŞISINDA EMEKÇİLERİ, YOKSUL KÖYLÜLERİ, İŞÇİLERİ, GENÇLERİ HAK VE ADALET İSTEYEN HALKI BULURLAR.

HALK DÜŞMANLARI İYİ BİLİRLER HALKLARIN AYAKLANMASINI.

 

EN SON EKLENENLER