Rıza Kılıç anısına sanatçılar Banaz’daydı

2010’da kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Rıza Kılıç için sanatçılar ve dostları Banaz’daydı.

 

Rıza Kılıç Bağlama Atölyesi çalışmaları için aralarında Barış Güney’in de olduğu onlarca sanatçı Banaz’da Rıza Kılıç’ın hatırasını yaşatmak için çalışmalara başladı.

Türkiye’nin pek çok ilinden, Sivas, Ankara, İstanbul, Erzincan, Tokat, Ağrı, Çorum, Giresun ve Almanya’dan, uzak yakın demeden çalışmalara katılım gösterildi.

Rıza Kılıç 2010’da kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmişti. Sanatçının ‘Şaha Doğru’ adlı albümü ölümünden bir yıl sonra Kalan Müzik’ten yayımlandı.
Arif Sağ Müzik Okulu hocalarından, enstrümantal ağırlıklı çalışmalarıyla tanınan müzisyen Rıza Kılıç, geçen yılbaşında gece yarısı geçirdiği kalp kriziyle hayatını kaybetmişti. 30 yaşında vefat eden sanatçının ardından bir araya gelen arkadaşları ve ailesi Kılıç’ın albüm hayalini gerçekleştirdi.
‘Türk halk müziği alanında gelecek vaat eden’ isimler arasında gösterilen Kılıç, çocukluğundan bu yana saz çalıyordu. İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü’nden mezun olduktan sonra Arif Sağ ve Erdal Erzincan gibi ustalarla çalışmış, Hüseyin Beydilli, Zeynep Karababa ve daha birçok sanatçının albümlerinde düzenleme ve yönetmenlik yapmıştı.

EN SON EKLENENLER