Küçükarmutlu’da cemevine polis saldırısı

Bugün öğlen saatlerinde polis cemevine plastik mermi ve gaz bombasıyla saldırdı. Saldırıda cemevi bekçisi Veli İşeri bacağına gelen gaz fişeğiyle yaralandı.

Evi basılarak öldürülen Dilek Doğan ve evine giderken polis tarafından öldürülen Yılmaz Öztürk’ün ardından Küçükarmutlu’ya polis baskını artarak devam ediyor.

Dilek Doğan Adalet Çadırı’nı yıkan polis bugün hiç bir gerekçe olmadan önce mahalledeki kahvehanelere silahlarıyla girip tehdit ettikten sonra cemevine plastik mermi ve  gaz bombası attı. O sırada cemevinde bulunan Veli İşeri bacağına isabet eden gaz fişeğiyle yaralandı.

Alevinet.com’a konuşan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sarıyer Şube Başkanı Zeynep Yıldırım yaşadıklarına anlam veremediklerini, hiç bir gerekçe yokken saldırıya uğradıklarını anlattı. Yıldırım, “saat 12 sularıydı, önce Armutlu son durakta bulunan kahvehaneler silahlarıyla girip esnafı tehdit ettiler, ‘hepinizi öldüreceğiz’ dediler. sonra da akreplerle cemevine geldiler ve gaz bombası atmaya başladılar. ben karşı çıktım, neden yapıyorsunuz diye beni de tehdit ettiler, ‘seni tanıyoruz sesini çıkartırsan seni de öldürürüz’ dediler. ” diye konuştu.

Cemevinde saldırıya maruz kalanlar da, “ne olduğunu anlamadık, bir den silahlarla cemevine yöneldiler. sonra da “burayı da yıkacağız” diye bağırdılar…” dedi.

alevinet.com

kucukarmutlu-cemevi-polis-tehditi-alevinet-gulsen-iseri2 kucukarmutlu-cemevi-polis-tehditi-alevinet-gulsen-iseri3

EN SON EKLENENLER