Kazım Koyuncu Hopa’da mezarı başında anıldı

“Ben bir müzisyenim, ondan sonra bir Karadenizliyim, ama hepsinin ötesinde ben bir devrimciyim” diyen Kazım Koyuncu, ölümünün 11. yılında Hopa’da mezarı başında anıldı

 

“Ben bir müzisyenim, ondan sonra bir Karadenizliyim, ama hepsinin ötesinde ben bir devrimciyim” diyen Kazım Koyuncu, ölümünün 11. yılında Hopa’da mezarı başında anıldı. Hopa Meydanda buluşan Karadenizliler Kazım Koyuncu’nun Sugören’de ki anıt mezarına geçti. Koyuncu’nun ölüm saati olan 12.57’de saygı duruşuyla başlayan anmaya Trabzonspor Vira, Hopaspor Şehrin Azizleri ve Denizin Asi Çocukları taraftar grupları katıldı.

Kazım Koyuncu’nun ailesinin konuşmasıyla başlayan anmada Lazca konuşmalar yapıldı. Anmada Halkevleri adına konuşma yapan Kamil Ustabaş ”Bugün Kazım gibi olabilmek için direnmemiz gerek. Bugün Cerattepe’de direnenlerin yanı başında Kazım Koyuncu var. Onun şarkılarını söyledik horona durduk. Bugün Cerattepe’ye maden yapmak isteyen Mehmet Cengiz’in talanına, yağmasına karşı hep beraber Kazım olup direnecegiz”dedi. Anma yapılan konuşmalarının ardından sona erdi.

Hopaspor taraftar Grubu Denizin Asi Çocukları ise Hopa festival alanında saat 21.00’da Kazım Koyuncu’yu anmak için Karadenizli sanatçıların katılımıyla bir etkinlik düzenleyecek.

Sendika.Org

EN SON EKLENENLER