43 gündür kayıp olan Hurşit Külter için imza kampanyası

Gözaltına alındığı günden bu yana akıbeti açıklanmayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in için “Hurşit Külter nerede?” başlıklı imza kampanyası başlatıldı. Aynı zamanda sosyal medyada açılan #HurşitKülter43Gün hastagı da TT listesine girdi.

DİHA’da yer alan habere göre, Şırnak’ta evini terk etmeyerek Bahçelievler Mahallesi’nde kalan DBP İl Yöneticisi Hurşit Külter’in akıbetinin açıklanması için internet üzerinden imza kampanyası başlatıldı. İçişleri Bakanlığı’na teslim edilecek olan kampanya kapsamında, özel harekatçılara ait sosyal medya hesapları üzerinden 27 Mayıs’ta gözaltına alındığı duyurulan Hurşit Külter’in nerede olduğunun açıklanması isteniyor.

‘KÜLTER 27 MAYIS 2016 TARİHİNDEN BU YANA NEREDE?’

“Hurşit Külter Nerede?” sloganıyla başlatılan imza kampanyasında açılan metinde şu ifadelere yer veriliyor: “Özel Harekatçılara ait BOF @ Twet_Guneydogu adlı sosyal medya hesabından fotoğrafı paylaşılan ve ellerinde olduğu bilgisi duyurulan Hurşit Külter 27 Mayıs 2016 tarihinden bu yana nerede? Şırnak Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı ‘böyle bir gözaltı yoktur’ açıklaması ile çelişen özel harekatın bu paylaşımı Hurşit Külter’in yaşam hakkının ihlal edildiği ve yargısız infaz edileceğine dair kamuoyunda endişe ve şüpheye sebep olmaktadır. İçişleri Bakanlığı, 1980’li ve 1990’lı yıllarda yaşanan yargısız infazların ve katliamların yenilerinin yaşanmaması ve bu anlayışın meşrulaşmaması için, Hurşit Külter’in nerede olduğunu derhal açıklamalıdır. Sosyal hukuk devleti ilkesi gereği vatandaşının yaşam hakkını güvence altına almak devletin görevidir.

İçişleri Bakanlığı’nın kamuoyunda endişeye ve şüpheye yer vermeyecek şekilde açıklama yaparak konuyu aydınlatmasını bekliyor ve soruyoruz: Hurşit Külter Nerede?”

İlgililer kampanyaya şu link üzerinden ulaşabilir: https://www.change.org/p/hur%C5%9Fit-k%C3%BClter-nerede

#HURŞİTKÜLTER43GÜN TT LİSTESİNDE

Öte yandan Külter’in gözaltına alınmasının 43. Günü olması sebebiyle sosyal medya üzerinden de yapılan kampanyalar sürüyor. Twitter’da açılan #HurşitKülter43Gün hastagi TT listesine girmiş durumda.

EN SON EKLENENLER