“Asıl siz kayıp etiniz, siz teslim olun”

ÖZCAN BOZOĞLU

Kürtlerin düşüncesine yer vermeyen gerici, irkçi, faşist Türk devleti halen olmayan bir demokrasiden bahsediyor.

Kürt parti liderlerini ve seçilmişleri içeri tıkmayla zafer kazandığını sanıyor AKP’e. 90’lardan bu yana kaç Kürt partisi kapatıldı hatırlamanızda yarar var. O zaman mücadele eden kitle sayısına bakın ve bugün mücadele edenlerin sayısına bakın. O zamanlar mitingler on binler idi, şimdi ise yüz binler ve milyonları aşıyor. Ayrıca Güneydoğu ( Kürdistan) illerinin tamamını temsil eden bir iradeden bahsetiyoruz.

Yani HEP´ten, HDP’ ye…

1990 yilinda kurulan (HEP) “Halkin Emek Partisi” nden 2013 yilinda kurulan (HDP) “Halklarin Demokratik Partisi”ne kadar zorlu mücadeleden geçerek bugüne gelindi.
1990 yilinda Kurulan Halkin Emek Partisi,1991 Genel seçimlerinde SHP´e listesinde 18 milletvekili ile meclise girdi.
1990’da Halkın Emek Partisi’yle (HEP) başlayan, Özgürlük ve Demokrasi Partisi (ÖZDEP), Demokrasi Partisi (DEP), Halkın Demokrasi Partisi (HADEP), Demokratik Halk Partisi (DEHAP), Özgür Parti’den Demokratik Toplum Partisi’ne (DTP), Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile devam eden bu mücadelenin tarihine baktiğinizda kat be kat artmiştir. Yani zaferle çıkmıştır kayıp eden yine faşist zihniyet olmuştur.

90´li yillar içerisinde DYP- SHP hükümeti ile başlayan 90 sonrasinda ANAP- DYP devam eden ve 54. hükümeti Doğruyol Partisi ile Refah Partisi kurdu ve yine 55. Hükümeti ANAP- DSP kurarak, aynı sloganlar ile iş başındaydı. Ne diyordu bu koalisyon hükümeti ” Terör bitti,terörün belli kırıldı” naraları atıyorlardı. Bunların boş sözleri karşisında direnen halkın sayısı ise iki -üç misli artı. Yani bugün mücadeleye gönül vermiş milyonlarca bir halkın temsiliyeti söz konusu…

Bugün gelinen nokta 90 ‘lı yilar değil 1912-14’ lar da Ermeni halkına yapılan katliamın aynisidir. Bir halki toplu imha etmek ve bir halki haritadan silme planlari.
Sadece 1990 ile 2000 yillar arasinda 8 Başbakan degişti. Bilindik kelimeler ve halki aldatici sözlerden öteye bir direm gidemediler. Yapilmayanı yapılmış gibi göstererek halkı kandırdınız. Bunca hükümet geldi ve geçti, ama bu halk halen bitmedi. O gün “bitti- bitecek” diye bağıranlar ise bugün tarih çöplüğünde yer almaktadır.

Sindirme politikalarına
Son olarak Saray’daki zat bu yalancılar kervanına katılarak Hitler faşizmini örnek alıp, Kürt halkına karşi yok etme politikasını sürdürmektedir. Ve tarih bu direniş karşisinda nasil ki digerlerini tarihin çöp sepetine attıysa onuda yargiliyarak tarihin çöp sepetine atacaktir. Yine bu halk haklı çıkacak gücüne güç katacak siz ise çöp sepetinde yok olacaksınız.

Şu iyi bilinmelidir ki, bu halk ölümü, işkenceyi, darbeyi en iyi şekilde yaşadı ve halende yaşıyor bundan sonra hiç bir şey durduramaz bu mücadeleyi. 40 Yil önce bir grup ile başlayan bu mücadele, onca zorluklara ragmen bugün on binlerce gerillası ve milyonlarca destekçisi var. Bu 40 yillik mücadelenin içerisinde halkı her defasında aldatınız ve yalan konuştunuz, asil siz kayip ettiniz siz teslim olun.

13.05.2016

 

EN SON EKLENENLER