Alevilerden suç duyurusuna ilk tepki: DAD ‘Aleviler yalnız ve savunmasız değildir!’

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Ankara’da Alevi örgüt başkanlarına karşı suç duyurusu ve bu nedenle ifadeye çağrılması nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi.


13680510_275575389466452_7751199825003043121_nAlevi Örgütlerinin Genel başkanları basın yoluyla halkı etnik ve mezhebi kimliklerine göre ayrıştırıcı ve diğerlerine karşı nefret söylemiyle tahrik ettiklerini iddia ederek suç duyurusunda bulunulması nedeniyle ifadeye çağrıldı. ABF Genel Başkanı Baki Düzgün, PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, AKD Genel Başkanı Doğan Demir, HBVAKV Genel Başkanı Ercan Geçmez, DAD Ankara Eşbaşkanı Murat Işık suç duyurusuna istinaden ifadeye çağrılan isimlerdi. 

13692554_10154348138474176_7562532948828424366_n

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Ankara Mülkiyeliler Birliği salonunda Alevi örgüt başkanlarına karşı suç duyurusu ve bu nedenle ifadeye çağrılması nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi. DAD yaptığı açıklamada; ‘’AKP, yandaş kuruluşlarıyla Alevi kurumlarını ihbar ediyor, hedef gösteriyor. Bu tutumu kınıyor ve protesto ediyoruz.’’ dedi.  Açıklamaya Ankara Dersimliler Derneği, İHD, TUHAD FED başta olmak üzere STK temsilcileri destek verdi.

Alevilerin yaşadığı coğrafyada demografik yapıyla oynanıyor.

Basına açıklamayı Ankara Demokratik Alevi Derneği Eş başkanı Songül Çelik yaptı. Songül Çelik açıklamada ‘Çeşitli ülkelerde devlet adına örtülü faaliyetler yürüten İMKANDER adlı bir kuruluşa Alevi kurumları ihbar ettirilerek, itibarsızlaştırmak ve kriminalize edilmek isteniyor.’ dedi. Çelik; Mültecileri, Alevi yerleşim alanlarının içerisine yerleştirme planlarını, Alevileri azınlık durumuna düşürme, göçertme ve suni kemer oluşturma girişimi olarak düşünüyoruz diyerek ‘Kürt ve Alevi coğrafyasında toplumsal mühendislik çalışmasının yürütüldüğünü ve Demografik yapıyla oynanmak istendiğini göstermektedir. ‘diyerek  Torelor’a dikkat çekti.

Yargı önüne çıkarmak Alevi toplumunun öfkesine sebep olur.

DAD Ankara Eş Başkanı Songül Çelik; ‘Devletin bu güne kadar Alevilerle ilgili politikası, Alevilerin katli ve asimilasyonu üzerine oturtulmuş, bu sebeple Aleviler sayısız katliam ve göçertilmeyle karşı karşıya kalmıştır. Aleviler tarihsel yaşanmışlıkları çabucak unutacak kadar balık hafızalı değillerdir.’ Dedi. Alevi toplumunun bu durumu kabullenmeyeceğini belirten Çelik; ‘ Bütün bu yaşananlar ortadayken AKP; yandaşı bir kurum üzerinden Alevi örgüt yöneticilerini yargı önüne çıkartmaya çalışması, Alevi toplumunun ancak öfkesine sebep olacaktır. ‘ diye belirtti.

Aleviler yalnız ve savunmasız değildir !

AKP Hükümetinin Alevi coğrafyasını Sünnileştirme politikasına destek olmak için, Alevi kurumlarını hedef aldığı ve hakkımızda suç duyurusunda bulunduğuna kuşkumuz yoktur. Demokratik Alevi Dernekleri olarak, AKP Hükümetini uyarıyoruz.

Aleviler yalnız ve savunmasız değildir. Asıl yargılanması gerekenler bizleri yaşam alanlarımızdan ocaklarımızdan, ziyaretlerimizden, koparmak isteyen, bizleri coğrafyamızda azınlık durumuna düşürerek, toplumsal mühendisliğe soyunanlardır.

Alevi örgütleri hakkında suç duyurusunda bulunan İMKANDER kimdir?

Açıklamada İMKAN DER hakkında: ‘2009 yılında kurulmuş bir dernektir. Kafkasya, Suriye, Irak, Afganistan, Filistin, Filipinler, Keşmir ve Somali gibi pek çok ülkede, yardım amacıyla kurulduğu internet sayfalarında belirtilse de, İMKAN DER Kafkasya da yürüttüğü faaliyetler nedeniyle Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov BM Güvenlik Konseyi’ne şikayet edilmiş bir örgüttür. Ayrıca İMKAN DER’in Türkiye Cumhuriyeti’nin Rusya karşıtı faaliyetlerinin bir aracı olduğu örgütle ilgili bir başka iddiadır. Alevi örgütlerine suç duyurusunda bulunulan İMKAN DER’in marifetleri bunlarla da sınırlı olmadığı; Suriye de insani yardım dağıtma adı altında örtülü faaliyetler yürüttüğü de bilinmektedir. Bir yardım kuruluşundan çok uluslararası alanda devlet adına örtülü operasyonlar yürüten dernek bu sebeple BM gündemine de girmiştir. ‘ diye bilgi aktarıldı. Basın toplantısı açıklamanın ardından sona erdi.

hç /Alevinet

EN SON EKLENENLER