Adıyaman’da Alevilere yönelik provokatif yaklaşımlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbeye karşı sokağa çağırdığı grupların Semsur’da (Adıyaman) sergiledikleri provokatif yaklaşımlar Alevi yurttaşlar açısından tedirginliğe yol açtı. bu tablodan Hükümeti sorumlu tutan Alevi kurum temsilcileri, “Bugüne kadar zalimlere, zulümlere ve diktatörlere pirim vermedikleri gibi bugün de vermeyeceklerini” söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokakları demokrasi adına mesken tutan gruplar, Meleti (Malatya) ve İstanbul’da olduğu gibi Semsur’da (Adıyaman) da Alevi yurttaşlara yönelik provokatif yaklaşımlar içerisinde. Sokağa çıkan grupların kendilerine yönelik attığı sloganlardan rahatsız olan Alevi yurttaşlar, yine linç tehdidi barındıran yaklaşımlarından da tedirgin.

Sokağa dökülen bu grupların provokatörlük yaptığını belirten kentte bulunan Alevi kurum ve örgüt temsilcileri, yaşanan darbe girişiminden bizzat AKP Hükümeti’nin sorumlu olduğunu ve hükümetin bunu fırsat bilerek kendi rejimini kurma hevesi içerisine girdiği görüşünde.

‘Demokrasi nöbeti’ adı altında çetevari yaklaşımlar var

Darbe girişiminin halk tarafından kabul görmediğine işaret eden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Şube Başkanı Mahmut Yapıcı ise, Aleviler olarak her türlü darbeye karşı demokrasiden yana olduklarını vurguladı.

Ancak Alevi mahallelerinde motosikletli gurupların ‘demokrasi nöbeti’ adı altında çetevari sloganlar attığını paylaşan Yapıcı, bu durumun ister istemez kendilerini tedirgin ettiğini ifade etti. Yapıcı, yaşanan bu durum nedeniyle kaygılı olduklarını dile getirip, bu kaygılarının ciddiye alınmasını istedi.

‘Tutuklanan general, hakim ve savcıların bu kadrolara gelmesinde AKP’nin imzası var’

Aleviler olarak tarihten bu yana zalimlere ve zulümlerine karşı mücadele ettiklerini vurgulayan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Nusret Tunç, bu güne kadar zalimlere, zulümlere ve diktatörlere pirim vermedikleri gibi bugün de vermeyeceklerini söyledi.İnançları gereği demokrasinin gelmesi için her türlü mücadeleyi vereceklerini dile getiren Tunç, bugün yaşananların tek sorumlusunun ise siyasi iktidarın bizzat kendisi olduğunun altını çizdi. Tunç, bunu da şu sözlerle açıkladı: “Çünkü AKP kadroları 14 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar. Şu an gözaltına aldıkları, tutukladıkları general, hakim ve savcıların bu kadrolara gelmesinde AKP’nin imzası vardır.”

Hükümetin yaşananlardan ders alıp artık demokrasiden yana tavır alması gerektiğini de söyleyen Tunç, ancak bunun yerine sokağa salınan provokatörlerin ilk hedefinin Aleviler, solcular ve sosyalist kesimler olduğuna işaret etti.

Tunç, bu tehdidin çatışmalara yol açmaması için çaba gösterip, kitlelerini duyarlı kılmaya çalıştıklarını kaydetti.

EN SON EKLENENLER