Alevi örgütleri Ankara’da olağanüstü toplanıyor

Alevilerin çatı örgüt olan ABF, Türkiye’nin tüm bölgelerindeki bileşen ve başkanlarını Ankara’da olağanüstü toplanmaya çağırdı.

Darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin çağrısıyla sokaklara çıkan güruhun Alevi mahallelerine saldırması, Alevi örgütlerini hareket geçirdi. 200’den fazla Alevi örgütünü içerisinde barından Alevilerin çatı örgütü Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) tüm başkan ve bileşenlerin Ankara’da toplanmaya çağırdı.

Ajansımıza bilgi veren ABF Genel Başkanı Baki Düzgün, 2 gün sürecek toplantılar gerçekleştireceklerini ve yeni döneme dair Alevilerin pozisyonu belirlemek istediklerini söyledi.

“OHAL kararı ardından bizde olağanüstü toplanma karar aldık” diyen Düzgün, toplantıların ana gündeminin Alevilere yönelik saldırılar, OHAL süreci ve muhaliflerin ortak pozisyonu olduğunu söyledi.

Düzgün, Alevi toplumuna yönelik saldırılara karşı kendi önlemlerini alacaklarını ifade etti.

Düzgün, şunları söyledi: “Kürt illerinde zaten fiili OHAL vardı. Bunu Türkiye’ye yaygınlaştırmak istiyorlardı ve şimdi yolunu buldular. Böylelikle muhalif kesimleri kontrol altına tutmak istiyorlar. Cadı avını başlatacaklar. Biz demokrasi, özgürlük ve barıştan yana tavrımızı koruyacağız. Bunların olmaması için Türkiye’de hiç bir neden yok.”

EN SON EKLENENLER