Nasıl bir zihniyet bu!

ÖZCAN BOZOĞLU

Türkiye´de “Darbe tiyatrosu” adında oynanan oyun için bugün Beştepede Cumhurbaşkani Erdoğan, Tüm parti liderlerini çağirarak toplantı düzenliyecek. Bu toplantıya HDP Eş Genel Baskani Selahattin Demirtaş ise çağrilmadi.

Türkiye´de Demokrasiden bahseden Erdoğan, Demokrasinin olmadiğini her defasinda kendisi hal ve hareketi ile göstermektedir.

bugün darbe adi altinda 50 bin kisiyi fisleyerek en büyük darbeyi Erdogan yapmistir. Günün genarallerini ve subaylarini kendi adami olarak oraya yerlestiren Erdogan, Fetullah Gülen ile rant icin arayi actigi gibi bugünde askeriye ye darbe yapmistir. 17-25 Aralik yolsuzlugunda Erdogan Gülen´e ” Ininize kadar inecegiz” demisti. Bu gün yapilan bu askeri darbe bunun öc alma girisimidir. Oysa ki; Erdogan 2015 yilinda Bakanini ve istihbart birimlerini Gülen´e göndererek anlasma saglamaya calisti. Uzun yillardan beri Fetullah Gülen hakkinda atan tutan tek adam, darbe sonrasi Gülen´i iade edilmesi icin ABD´ye 4 dosya hazirlayip gönderdi. Peki Fetö madem ki bir Terör örgütü, neden 17-25 Araliktan sonra Bakan gönderdin ve neden bu güne kadar iadesi istenilmedi?

Cizre, Sur, Nusaybin gibi bir cok Kürt sehirlerinde insaat sektöründe dolasan rantlardan dolayi sehirler yerle bir edildi. Bunun adina da “Terör ile Mücadele” denildi. Sivil halki öldürerek Terörist gösteren zihniyet ve sivil halka iskence eden bu generaller bozuntulari ise bugünü düsünememislerdi.

iste tek adam zihniyetide yarini düsünmeden bugünden karar vermektedir.Oysa tüm bu yasananlar gercekligin aynasidir. Buna bakarak yarin icin kararlar almaliyiz, bahs ettigimiz demokrasi ve bagli bulundugumuz hukuk- adalet hepimiz icin gecerlidir, Karanliklar ergec aydinliga cikacaktir. Gün gelecek devran dönecek, ezilenler bir gün hesap soracaktir.

Roboski´de 34 genci katleden general bozuntulari adaletin bir gün kendilerine de lazim olabilecegini hesaplamadan Roboski semalarinda dolasan ucaklara vur emrini verdiler.

Darbeye karşı olan tüm Türkiyeli halklara eşit davranildiği zaman Demokrasiden bahs etmek mümkündür. Şu durumda Erdoğan, Türkiye´nin Cumhuru değil tüm halkları temsil etmiyor. Sadece AKP-MHP ve CHP´nin Cumhurbaşkani olabilir. ama Türkiye´nin üçüncü büyük partisi olan HDP´yi dişlayarak kendisini Cumhurun başı göremez.

Bu hal ve hareketlerinde olsa olsa diktatör olabilir.

oezcan-bozoglu@hotmail.com

25.07.2016

 

EN SON EKLENENLER