AABK “Darbecilerin ilk hedefi her zaman özgür basını susturmak olmuştur”

Alevi Birlikleri Konfederasyonu yazılı bir açıkla yaparak Özgür Gündem gazetesinin kapatılmasını protesto etti. O açıklama;

Darbecilerin ilk hedefi her zaman özgür basını susturmak olmuştur…

15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana yaşadığımız süreçle ilgili henüz birçok soru cevaplanmamışken, özgür Gündem Gazetesi ile verilen kapatma kararını ‘Sivil Darbe’nin bir yansıması olarak görmekteyiz.

Uluslararası anlaşmalarla güvence altına alınmış olan “basın özgürlüğü- AKP Hükümeti’nin keyfi uygulamalarıyla ayaklar altına alınmıştır. Hiçbir suça bulaşmamış ve kamuoyuna karşı sorumluluğu gereği gazetecilik görevini ifa eden basın emekçilerinin yaka paça gözaltına alınmalarını kabullenmemiz mümkün değildir.

Erdoğan ve AKP Hükümeti’nin, “sözde” Darbe Girişimi arkasına sığınarak, ülkedeki toplumsal muhalefeti sindirmeye çalışmalarının farkındayız. Ülkemizde daha önce örneklerini yaşadığımız darbe dönemlerinde olduğu gibi darbecilerin ilk hedefinin özgür basını susturmak olduğunu da biliyoruz. Ve yine söz konusu deneyimlerden elde ettiğimiz bir gerçek var ki, bu baskılar egemenlerin saklamaya çalıştıkları gerçeklerin kamuoyuyla buluşmasına asla engel olamayacaktır.

Özgür Gündem Gazetesi’nin kapatılması kararı karşısında tavrımız: basın emekçilerinin yanında olmaktır. Gözaltına alınan gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını ve özgür Gündem Gazetesi ile ilgili alınan kapatma kararının kaldırılmasını talep ediyoruz. Yenikapı’da demokrasi nöbetine koşan muhalefet partilerini de, bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz…

Özgür basın susturulamaz. Halkın haber alma özgürlüğü kısıtlanamaz…

AVRUPA ALEVI BIRLIKLERI KONFEDERASYONU

EN SON EKLENENLER