FEDA “Tüm Halkları, inançları Özgür Gündem ile dayanışmaya direnişe, çağırıyoruz”

Demokratik Alevi Federasyonu yazılı bir açıklama yaparak Özgür Gündem gazetesine yönelik devlet baskısını kınayarak, “Tüm Halkları, inançları Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmaya direnişe, çağırıyoruz” dedi. İşte FEDA’nın açıklaması…

FEDA AÇIKLAMASIDIR..!

Demokratik Alevi Federasyonu FEDA İnançlar topluluğu olarak Tüm ezilen inanç ve halkları, farklılıkları, demokrasi güçlerini, Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmaya çağırıyoruz,

Türkiye ve Kürdistan halkları, özgür basınıyla, demokratik, muhalefetiyle, kadim inançlarıyla, birbir Erdoğan ve Emevi Sarayının darbeleri ve tehditleriyle karşı karşıyadır.Gülen Darbesi adı altında, kendi faşizan ve hegomanyasını kaılıcılaştırmak için, kendisine muhalif olan tüm demokratik güçleri ya susturmak, ya zindanlara atmak, yada, teslim ve suskunluğa itip kendi sucuna ortak etmek istemektedir..

En son Özgür Gündem gazetesine dönük yapılan bu hukuk dışı baskın ve sldırıda ortaya çıktıki, bu saldırgan ve ırkçı ruh halinin geldiği aşamayıda ortaya çıkardı..Kürt basına dönük bu baskının arka planında yatan, özgür kürte düşmanlığını bir kez daha netleşmiş oldu. Emevi sarayının halklara, inançlara, demokrasi güçlerine karşı sürekli sardırı ve kirli planlarını deşifre eden, sürekli teşhir eden Özgür Gündem gazetesini hedef alınarak kapatılmak istendi.

Türk basın tarihinin en karanlık en kirli özel savaş dönemi Emevi sarayının dönemi olan Erdoğan dönemidir.Türkiye basın tarihinde en ahlaksız,dönemine girmiştir. Kendi kalemini satılığa hatta ihanet edecek bir yazarlar ve düşkünler cephesi oluştu Sarayın etrafında. Bunların sarayın yeni özel savaş kalemşörleridir. Kalemlerinde özgür basın ahlakı dışında, en çirkin, en lanetli, “ kan damlamaktadır” her gün “ Demokrasiden, özgürlükten,insan haklarıdan, özgür basından” söz ede ede dillerinde, zehir kalmadı..

Bir kez daha ortaya çıkmış olduki, türkiyede özgür basın ahlakının olmadığı gibi, özgür basın karşıtları ve düşkünleri ve kalemine ihanet edecek, bir avuç işbirlikçi tayfadan başka.Özgür Gündem gazetesi, onurun, ahlakın, direngenliğin ak yüzlü gazeteciliğini hem yapmış hemde bunun bedelini ödeyerek bu günlere gelmiş bir gazetedir. Bu geleneğin ölçüsü ve ahlaki ilkesi, Doğrulardan asla taviz verme, ilke ve amacıyla yola çıkmış bir gazetedir.Ne kendi gazetecilik ilkelerinden nede kendi özgür demokratik, onurlu doğrularından asla taviz vermeyecek onuruna ve ahlakına sahiplik etmiştir.Gerceklerin doğruların,onurlu halkların inançların, özgür muhalif cephenin sesi dili, kulağı,Özgür gündem gazetesi olmuştur. FEDA inançlar toplulukları olarak,Tüm Halkları, inançları Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmaya direnişe, çağırıyoruz.

 

EN SON EKLENENLER