DAD: Antep’i kana bulayan insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz !

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD)  Antep Katliamı ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak saldırıyı lanetlediklerini duyurdu. İşte DAD açıklaması: 

BASINA VE KAMUOYUNA

‘’Antep Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi ‘’nde ki düğüne yapılan insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz.  Kına gecesini kana bulayan canlı bomba saldırısında çoğunluğu kadın ve çocuk olan çok sayıda canımız yaşamını yitirmiş, çok sayıda canımız da yaralanmış geride ise acısını sonsuza kadar hissedecek olan adeta paramparça olmuş aileler bırakmıştır. Acımızla beraber öfkemiz  büyüktür.

Barış isteyen, barıştan yana olan insanların katledildiği bu topraklarda katliam, kıyım yapan IŞID çetesinin arkasında duran gücü, vicdan muhasebesine davet ediyoruz. Düşünün, 15 Temmuz sözüm ona darbe girişiminden sonra sokaklarda yaklaşık olarak bir ay  “demokrasi nöbeti tutan”  topluluğa en ufak bir saldırı olmamıştır. Bizler ne zaman barıştan söz etsek, barış için sokağa çıksak saldırılara, bombalara maruz kalıyoruz. Demek ki bu yapılanlar devletin bilgisindedir.  Bizler barış dedikçe kaos, kargaşa ve katliamlarla karşılık buluyoruz. Çünkü ülkeyi yönetenler kanla besleniyor; kan üzerinde yaptıkları milliyetçi, sığ politikalarıyla insanları birbirine düşman etme çabaları vardır. Amaçları, Halkları düşmanlaştırıp kardeşi kardeşe kırdırmak iç savaş çıkartmaktır. Demokratik Alevi Dernekleri olarak devletin bu savaş dilini bırakarak iç savaş koşullarının yaratmak yerine çözümü esas alan barışçıl bir dille Alevi ve Kürt sorununa çözüm üretmelidir diyoruz.

Darbe girişimi sonrasında getirilen OHAL ve KHK ile yapılan keyfi uygulamalara karşı sendikalar, siyasi partiler, dernekler, sivil toplum kuruluşları, kadın örgütleri hatta bireysel duyarlı kişilerden oluşan güç birlikleri barış için çaba sarf edip, barışa bir adım atmak istedikçe olmadık zamanlarda onlarca canımızın katledildiğinin haberini alıyoruz.

Özellikle biz Aleviler ve Kürtler olarak süreçten kaygılıyız. Yaşam alanlarımız, mahallelerimiz, sokaklarımız, inanç yerlerimiz, toplantılarımız ve hatta en mutlu günümüz olan düğünlerimiz de bile can güvenliğimizin olmayışı devletin bizleri ötelediğinin açıkaçık beyanıdır.

İnanç merkezlerimiz de tehdit altındadır. Dersim’de 27-28 Ağustos tarihleri arasında kutsal mekanlarımıza yapacağımız etkinliğimiz hava saldırıları, operasyonlar yüzünden ileri bir tarihe ertelenmiştir. Görüldüğü üzere halkımız ziyaret yerlerimize gidememekte, kendilerini güvende hissetmemektedir.

Tüm bu tarifi olmayan acılara rağmen bizler ümidimizi yitirmek istemiyoruz, Biz canlı cansız cümle cana ikrar vermiş Aleviler olarak Antep’te kaybettiğimiz canlarımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz.. İnsanlığın başı sağ olsun!  22.08.2016

DEMOKRATİK ALEVİ DERNEKLERİ

EN SON EKLENENLER