Demokratik Alevi Dernekleri(DAD): Parasız, Ana Dilde Eğitim Hakkı, Zorunlu Din Derslerine Hayır !

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD)  yeni eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada parasız,anadilde eğitim hakkı istedi ve zorunlu din derslerine hayır dedi. Ayrıca açığa alınan öğretmenlerin yanındayız mesajı verildi. DAD basın açıklaması şöyle:

PARASIZ, ANA DİLDE EĞİTİM HAKTIR. ZORUNLU DİN DERSLERİNE HAYIR.

2016 – 2017 eğitim yılı bugün başlıyor. 18 milyon öğrenci, yaklaşık 900 bin eğitim-emekçisi öğretmenimiz, başta olmak üzere veliler ve eğitimin diğer emekçileri okullarda olacak. Türlü zorluklara ve nahak anlayışın rızalık esasına dayanamayan, antidemokratik uygulamalarla başlayan eğitim-öğretim yılında, haksız yere rızasız bir şekilde görevinden alınan öğretmenlerimizin mağduriyeti de söz konusudur.

Eğitim-öğretim, tekçi zihniyetin dışında olan halkları ve inançları asimile etme esası üzerinde sistemleştirilen, kindar ve dindar bir kuşak yetiştirmeyi esas alan zorunlu din dersinin okutulmasıyla başlıyor. Réya haq Alevi mensupları ve diğer Alevi halklarının kabul etmediği, rızalığımız alınmadan çocuklarımıza zorunlu din dersleri okutuluyor.

Biz razı değiliz. Vergilerimizle açılan okullarda, yol ve erkânımıza karşı kültürel soykırımı esas alan İslamiyet’in demokratik yönüne de düşman olan; zorunlu din derslerine rızalığımız yoktur. Mevcut eğitim ve öğretim ulus-devletin genel çıkarları doğrultusunda kurgulanmaktadır ayrıca laik, demokratik, bilimsel, parasız ve ana dilinden eğitim mücadelesini verdikleri için açığa alınan ve görevinden el çektirilen öğretmenlerimizin de yanında olduğumuzu belirtiriz.

Bu mücadeleyi hakikat ve özgürlük mücadelesi olarak kabul ediyoruz.
Aşk ile.

19.09.2016
DEMOKRATİK ALEVİ DERNEKLERİ

hç / AleviNet

EN SON EKLENENLER