LGBT ‘Onur Yürüyüşü’ne AB temsilcileri de katıldı

“Aşk dünyayı değiştirir” ana başlığıyla gerçekleşen yürüyüşe, Sırbistanın Yerel Yönetim Bakanı Anna Brnabiç, Belgrad Ana Kent Belediye Başkanı Siniša Mali, Sırbistan’ın Avrupa Birliği (AB) Temsilcisi Tanya Mişçeviç, AB üst düzey yetkilisi Tanja Fayon ve ABD, Almanya , İtalya büyüklçilerinin yanı sıra, Türkiye’den de LGBT bireyler katıldı.

Yürüş sırasında kendisi de LGBT birey olan yerel Yönetim Bakanı Ana Brnabiç, utanılması gerekenin cinsel tercihler değil, homofobi olduğu ve sosyal mantık içinde yeniden yapılandırılması gerekliliğine işaret etti. Gayri resmi bilglere göre yürüyüşteki güvenliği 5 bine yakın polis sağladı.

Yürüyüş sürerken, iki LGBT birey polisin de koruması altında kentin Cumhuriyet meydanında evlediler. Evlenen LGBT bireylerin adları açıklanmadı.

LGBT Onur Yürüyüşü’ne karşı çıkan Srbistan Kilisesi ruhani liderlerinin önderlik ettiği ve bir grup, dini elbiseler ile yürüyüşü engellemekm için protesto eylemi düzenledi. Belgrad polisi, Onur Yürüyüşü’nü dağıtmak üzere hareketlenen grubu engelledi ve en az 10 kişiyi gözaltına aldı.
Turan Kasap / Priştine, 19 Eylül (DHA) –

EN SON EKLENENLER