Levh-i Kalem “Mehmet Altan derhal serbest bırakılmalı”

Levh-i Kalem Alevi Fikir Topluluğu yazılı bir açıklama yaparak, Mehmet Altan’ın tutuklanmasını protesto edip, “Mehmet Altan derhal serbest bırakılmalı” dedi. İşte o açıklama;

Mehmet Altan derhal serbest bırakılmalı!

Darbe hukuku son surat işlemeye devam ediyor. El değiştirerek devam eden 15 Temmuz darbesi, tüm darbeler gibi hukuksuzluğu hukuklaştırarak zorbalığını sürdürmektedir. 15. Temmuzdan bu yana yapılan baskı, zorbalık ve hukuksuzluklar, “bu kadarı da olmaz”ların yaşandığı bir düzeyden geri düşmemektedir.

Evrensel hukukta, niyet okumanın suçlanma yöntemi olamayacağı, niyet okunarak insanların suçlanamayacağı herkesin kabul ettiği somut bir gerçeklik olarak kabul edilirdi. Bugün ise niyet okunarak suç ve suçlu üretilmekte, insanların özgürlükleri ellerinde alınabilmektedir. Subliminal yöntemiyle darbe yanlısı mesajlar verdikleri iddia edilerek Ahmet ve Mehmet Altanların gözaltına alınması, arkasında Mehmet Altan’ın tutuklanması,  tam anlamıyla niyet okuyarak insanları suçlu ilan etmenin en korkunç halidir.  Daha vahim olanı, bu yolla her muhalifin tutuklanma yolunun açılmış olmasıdır. Artık her muhalif, Subliminal mesaj verdiği iddiasıyla, ilgililerin keyiflerine bağlı olarak tutuklanma riski altındadır.

Altanların görüşleri sadece kendilerini bağlar. Ancak farklı görüşlerinden dolayı onlara yapılan bu zulmü ve haksızlığı kabul etmek mümkün değildir. Altanların gözaltına alınması, Mehmet Altan’ın tutuklanması, darbenin devam ettiğini, darbecilerinde uzakta değil bizzat bugün bu ülkeyi yönetenler olduğunu çok açık bir biçimde ortaya koymakta, göstermektedir.

Hayatları boyunca darbelere karşı mücadele ettiğine, her darbenin mağduru olduklarına, herkesin şahit olduğu Altan kardeşlerin, bugün darbecilikle itham edilmesi, gerçek darbecilerin kendilerine biat etmeyenlere karşı bir intikam alma girişimidir. Bu intikamcı yaklaşıma sesiz kalmak, darbeyi sürdüren mevcut darbecilerin zorbalıklarını kolaylaştırmak, faşizmin ekmeğine yağ sürmek olacaktır. Bu nedenlerden dolayı Altan kardeşlerin gözaltına alınarak Mehmet Altan’ın sadece niyet okuması yapılarak tutuklanmasını şiddetle kınıyor, faşizme ve darbeciliğe karşı mücadeleye devam edeceğimizin bilmesini istiyoruz.

Levh-i Kalem
Alevi Fikir Topluluğu

22 Eylül 2016

EN SON EKLENENLER