ABF “Ayrımcılığa, ırkçılığa ve nefret suçlarına hayır”

Şahkulu Dergahı, Pendik şubesine yapılan ırkçı saldırı ABF tarafından sert bir biçimde kınandı. ABF adına yazılı bir açıklama yapan Genel Başkan Baki Düzgün “Halklarımızın ve ülkemizin kaderi gerici-faşistlere bırakılamaz” dedi.

ABF açıklaması:

 BASINA VE KAMUOYUNA

Ayrımcılığa, ırkçılığa ve nefret suçlarına hayır

Daha birkaç gün önce Ankara Mamak ilçesinde Akdere bölgesinde Alevi ve Kürt yurttaşların evleri gerici-faşistlerce işaretlenmiştir. Benzerlerini daha önce de gördüğümüz bu coğrafyada dün gece de İstanbul Esenler Mahallesi’nde bulunan Şahkulu Sultan Dergâhı Pendik Şubesi’ne kimliği belirsiz “kişiler..!” tarafından işaret konulup tehdit içerikli mesaj yazılmıştır.

Biat etmeden yaşaması mümkün olmayan bir hale getirilmiş bir kitle tapınacak birilerini bulduğu gibi OHAL ve KHK’lerle Barış isteyen herkes memuru, işçisi, öğretmeni, akademisyeni, sanatçısı fetö’cü diye tutuklanmasından aldıkları cesaretle fütursuzca, tüm öfkeleriyle saldırganlaşabiliyorlar. Acı olayların yaşanmasına neden olan bu tür saldırı girişimlerinin ve nefret suçlarının üzerine gidilmeli ve sorumluları tespit edilip yargılanmalıdır.

Söndürmek için ateşe atılan suyun bile canının yanacağını düşünen biz Aleviler olarak; Barıştan, kardeşlikten, haktan, emekten ve özgürlüklerden yana olan bütün güçlerle birlikte Şahkulu Sultan Dergâhı Pendik şubesinin kapısını işaretleyen Irkçılık, ayrımcı dil kullanarak bu tür eylemleri yapanları ve destekleyenleri kınıyoruz.

İstanbul’daki bulunan bileşen Can’larımız gerekli hassasiyeti göstermişlerdir.

Birlikte ve barış içinde yaşama iradesini zayıflatan bu türden saldırılar karşısında yılmayacağımızı ve bu türden saldırılara karşı mücadele edeceğimizi bütün kamuoyu bilmelidir.

Halklarımızın ve ülkemizin kaderi gerici-faşistlere bırakılamaz.

Yaratmak istediğiniz provokasyonları boşa çıkaracağız.

Ne yezitler, ne yavuzlar, ne hızır paşalar gördük

Kerbela da Hüseyin

Banaz’da Pir Sultan

Madımakta Koray

Gezi’de Berkin Elvan’ız

Şahkulu Dergâhının Pendik Şubesi’nin kapısında ki

“Evrensel Düşüncenin Kapısıyız…”

Kadılar müftüler fetva yazarsa

İşte kemend, işte boynum asarsa

İşte hançer, işte kellem keserse

Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan

Pir Sultan ABDAL

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU VE BİLEŞENLERİ ADINA

GENEL BAŞKAN

BAKİ DÜZGÜN

 

EN SON EKLENENLER