Tuncel Kurtiz mezarı başında anıldı

Tuncel Kurtiz’in 3’üncü ölüm yıldönümü için Edremit’in Çamlıbel Mahallesi’ndeki mezarı başında düzenlenen törene Edremit Belediye Başkanı CHP’li Kamil Saka, sanatçının eşi Menend Kurtiz, yakınları, dostları ve hayranları katıldı. Kurtiz’in hayranları, törende duygulu anlar yaşadı.

Konuşma yapan Başkan Saka, Kurtiz’in bütün Türkiye’nin dayısı olduğunu belirterek, “Kurtiz bütün Türkiye’nin sevdalısıydı. Her şeyin ötesinde adam gibi bir adamdı. Aramızdan ayrıldı ama hepimiz yaşatıyoruz. Kalplerimizde yaşadığına inanıyoruz. Şunu bir kez daha belirtmek istiyorum ki hakikaten bugün toplumun Tuncel Kurtiz gibi insanlara ihtiyacı var. Ben onun çok sevdiği Kazdağlarının koynunda huzur içinde yattığına inanıyorum ve Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Türkiye’nin Kurtiz gibi insanlara ihtiyacı olduğunun altını çizen Edremit CHP Gençlik Kolları Başkanı Çağdaş Alkan ise Kurtiz’in eşi benzeri olmayan bir üstat olduğunu kaydederek , “Mezarı başında Tuncel Baba’yı tüm Türkiye’nin dayısını saygı ve özlemle anıyoruz. Biz burada olduğumuz sürece Tuncel Kurtiz duruşu, dik duruşu, onun onurlu duruşunu temenni ediyorum tüm ülkede devam etsin. Tuncel Baba gibi sanatçıların ülkemizde biraz daha fazlasını istiyoruz. O bizim için çok önemliydi. Her şeyden önce bir duruştu. Bu temenniler içinde bir kez daha saygıyla, özlemle anıyoruz” diye konuştu.

Anma törenine katılan vatandaşlar, eşi benzeri olmayan bir insanı kaybettiklerini, Kurtiz’in düşüncesiyle, dürüstlüğüyle hep örnek bir insan olduğunu ifade etti.

Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

EN SON EKLENENLER