HDP’den Eğitim Sen’e Destek Ziyareti

BİRGÜN/ANKARA

Eğitim Sen’e destek ve dayanışma ziyaretleri sürüyor. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve HDP parti yöneticilerinden oluşan heyet Eğitim Sen’e destek ziyaretinde bulundu.

HDP heyeti, Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Genel Sekreter Mesut Fırat, Genel Mali Sekreter Elif Çuhadar, Genel Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri İsmail Sağdıç ve Merkez Kadın Sekreteri Ebru Yiğit ile bir araya geldi.

Eğitim Sen üyesi 7 öğretmen tutuklandı Eğitim Sen üyesi 7 öğretmen tutuklandı

“Öğretmenler göreve iade edilmelidir”
Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Ekim ayı bitmeden görevinden alınan öğretmenler göreve iade edilmelidir. Eğitim Sen olarak bize hangi tür baskı ile gelirse gelsinler biz hem kendi özgül ha hem de demokratik haklarımız için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi.

hdp-den-egitim-sen-e-destek-ziyareti-189793-1.

“İtaat eden öğretmen istiyorlar”
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise, görevinden alınan öğretmenlerin onurlu ve dik başlı olduğunu belirterek, “Bu emeğin, onurlu duruşuna karşı yapılan bir saldırıdır” dedi. Yüksekdağ, iktidarın her geçen gün muhalif kesimlere karşı yeni bir operasyon düzenlediğini en son hedeflerinin ise Eğitim Sen olduğunu belirtti. Yüksekdağ iktidarın 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirdiğini vurgulayarak, “Eğitimde de kendilerine biat eden ‘asker’ istiyorlar. Polis öğretmenler, asker öğretmenler istiyorlar. İşte felaketin ta kendisi de budur” dedi.

hdp-den-egitim-sen-e-destek-ziyareti-189794-1.

EN SON EKLENENLER