PSAKD “Artık yeter”

PSAKD Genel Merkezi yazılı bir açıklama yağarak Şahkulu Dergahına karşı yapılan saldırıyı kınadı. Artık Yeter denilen açıklma şöyle;

Artık yeter!

Tüm dostlarımıza,

Yaşadığımız Anadolu coğrafyasında yüzyıllardır kardeşçe yaşam sürmeye çalışan Alevi-Bektaşi toplumu üzerinde yine kirli oyunlar oynanmakta ve toplumumuza inancımıza yönelik asimilasyon, baskı, zulüm politikası her taraftan uygulanmaya devam etmektedir.

Dün (26.09.2016) Şahkulu Sultan Külliyesi Vakfı Pendik Şubesinin kapısına kendini bilmezler tarafından kırmızı boya ile çarpı atılıp ‘CİHAT KAZANACAK’  diye yazılama yapılmıştır.

Bu tarz yazılamaları yapanlar bilmelidir ki; bizler inancımızın gereği doğaya insana saygılı bir şekilde yaşamayı kendimize görev bilmişiz. Lakin bizlere böyle saldıranlar şunu da unutmamalılar bizler İnsana doğaya saygılı olduğumuz kadar da baskıya zulmede boyun eğdiğimiz de görülmemiştir.

Yakın tarihimizde yaşadığımız birçok böyle ‘münferit’ diye aktarılan olaylar artık Alevi toplumunun sabrını zorlamaya başlamıştır. Bu olaylar kurumlarımızın ilk yaşadığı saldırı değildir. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eyüp Şubemize silahla taciz ateşinde bulunanlar, Garip Dede Dergâhı’nın önüne kurşun bırakanlardan sonra Mamak’ta evlerimiz işaretlenmiş, 15 Temmuzdan sonra ise Malatya başta olmak üzere mahallelerimize saldırılar olmuş, Gazide, Okmeydanı’nda, Armutlu da, Ataşehir de yaşadığımız her alana gericiler ve faşistler tarafından baskı uygulanmaya çalışılmıştır. Ve en son olarak da dün Şahkulu Sultan Külliyesi Pendik Şubesine ‘cihat kazanacak’ diyerek açıkça bizleri tehdit etmişlerdir.

Bu saldırılara karşı sözümüz şudur;  ’Artık Yeter!’

Birlikte ve barış içinde yaşama iradesini zayıflatan bu türden saldırılar karşısında yılmayacağımızı ve mücadele edeceğimizi bütün kamuoyu bilmelidir.

Halklarımızın ve ülkemizin kaderi gerici-faşistlere bırakılamaz. Barıştan, kardeşlikten, haktan, emekten ve özgürlüklerden yana olan bütün güçlerle birlikte bu türden saldırılara karşı mücadele edeceğiz. Bu tarz saldırılara karşı toplumumuzdan bir canımızın zarar görmesi bizim için kabul edilemez bir şeydir.

Yetkililere çağrımızdır: Sorumlular derhal yakalanıp yargılanmalı ve sorun aydınlatılmalıdır. Kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılıp bu tarz saldırılara son verilmelidir.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz

PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ GENEL MERKEZİ

 

 

EN SON EKLENENLER