Ürdün’de yazar Nahid Hattar öldürüldü

Ürdün’de Facebook sayfasında paylaştığı bir karikatürle, İslam’a hakaret etmekle suçlanan yazar Nahid Hattar öldürüldü.

Hristiyan olan Hattar başkent Amman’da duruşması için gittiği mahkeme binasının önünde silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna üç mermi isabet eden Hattar, hayatını kaybederken saldırganın yakalandığı bildirildi.Hattar, İslam’a hakaret suçlamasıyla 15 Ağustos’ta gözaltına alınmıştı.

Nahid Hattar’ın Facebook sayfasına koyduğu karikatürde, yatakta iki kadınla yatan ve sigara içen sakallı bir IŞİD üyesi, “Tanrı”dan şarap ve fıstık getirmesini istiyor.

Hattar bu paylaşımdan sonra islamcılardan büyük tepki gördü ve İslam’a ve Tanrı’ya hakaretle suçlandı.

Nahid Hattar, amacının İslam’a hakaret etmek olmadığını, sadece radikal İslamcıların cennet tasvini eleştirmeyi amaçladığını söyledi.

Hattar daha sonra yasaları çiğnemekle suçlanarak gözaltına alındı.

Ürdün Gazeteciler Sendikası Başkanı Tarık el-Mumini, yaptığı açıklamada, olayı şiddetle kınadıklarını dile getirerek, düşünce farklılıkların bu aşamaya ulaşmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Ürdün Fetva Dairesi, gazeteci-yazar Nahed Hattar’ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesini kınayarak, İslam dininin söz konusu saldırıdan uzak olduğunu ileri sürdü.

Ürdün Fetva Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamada ise, “Rahmet, adalet ve hoşgörü dini olan İslam insan canına yönelik saldırıya izin vermiyor. Aynı şekilde şahısların kendilerini hakim olarak görüp insanları hesaba çekmesini de engelliyor. Çünkü bu durum, toplumda kaosa, bozulmaya ve toplum fertleri arasında fitne çıkmasına yol açar” denildi. “Ürdün toplumuna, bütün din mensupları ve kesimleriyle teröre karşı Haşimi yönetiminin arkasında birlik olma” çağrısı yapılan açıklamada, “İslam dini bu çirkin saldırıdan beridir” ifadelerine yer verildi.

EN SON EKLENENLER