Radyo Ses’in kapısına mühür vuruldu

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Başbakanlık kararıyla OHAL sürecinde yayımlanan 668 sayılı KHK kapsamında dün Türksat üzerinden yayın yapan aralarında Hayatın Sesi, TV 10, Van TV, Jiyan TV, Azadi TV ve Zarok TV’nin de bulunduğu 12 televizyon kanalının yayını durmasının ardından bu sabah da bir radyonun kapısına mühür vuruldu.

Mersin’de yerel yayın yapan Rodya Ses’in Akdeniz ilçesinde bulunan merkezinin kapısına muhür vürüldu. 

Edinilen bilgilere göre, dün gece içeride hiçkimsenin bulunmadığı saat 23:45 sıralarında radyoya gelen polisler, kapıyı kırarak içeri girmiş. İçerde yaptıkları aramanın ardından yayını kesen polisler, daha sonra kapısına mühür vurdukları radyodan ayrıldı. Vurulan mühürde ise gerekçe olarak şu ifadeler yer aldı: “Radyo Televizyon Üst Kurulu İzinle Tahsisler Daire Başkanlığı’nın 28 09 2016 tarih ve E-25717 sayılı yazı ile 22072016 tarih ve 668 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 2. maddesi 4. fıkrası uyarınca Radyo Ses isimli radyonun yayını kesilerek kapısı mühürlenmiştir.”

Sabah geldiği radyonun kapısına vurulan mühür ile karşılaşan Radyo Çalışanı Fatma Ölmez, avukatları dahil hiç kimseye haber verilmeden radyolarının korsanvari bir şekilde kapatıldığını söyledi. (DİHA)
 

EN SON EKLENENLER