Kadın örgütlerinden Ekmek ve Gül için imza kampanyası

Hayatın Sesi televizyonu, IMC TV, TV 10’un aralarında bulunduğu birçok tv ve radyo kuruluşunun kapatılmasına tepkiler sürüyor. Televizyonların ve bu doğrultuda kadınların sesinin kısılmasını kabul etmeyeceklerini söyleyen kadın örgütleri Türkiye genelinde bir imza kampanyası imza kampanyası başlatarak Hayatın Sesi ekranlarında yayımlanan Ekmek ve Gül programına sahip çıktı.

İmza kampanyası çerçevesinde bir metin dolaşıma sokan kadın örgütleri şunları dile getirdi: “Karartılan Hayatın Sesi Tv ekranlarında sesi kısılmak istenen programlar arasında biz kadınların sesini, soluğunu, rengini, umudunu, direncini ve yaşam yolundaki tüm öykülerini ekrana taşıyan Ekmek ve Gül programı da var. Yolu mücadeleden geçen her kadın en az bir kere Ekmek ve Gül stüdyosuna konuk olmuş ya da bir direniş alanında Ekmek ve Gül mikrofonuna konuşmuştur. Derdini tasasını, taleplerini kendisi gibi başka kadınlara anlatma imkanı bulmuştur. İktidar ekranları karartarak biz kadınların bir kürsüsünü elinden almak, bir dayanışma kanalını daha kapatmak istemiştir. Fakat biz bu sansürü de dayanışmayla aşacak güce sahibiz.

Ekmek ve Gül hepimizin sesidir. Biz kadınların sesini kısmanıza izin vermeyeceğiz!”

DAYANIŞMA MESAJLARI: ‘EKMEK VE GÜL SUSTURULAMAZ’

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Berna Güler gönderdiği dayanışma mesajında “Hayatın sesi var oldukça, ‘Hayatın Sesi’ de var olacaktır. ‘Hayatın Sesi Ekmek ve Gül’ susturulamaz! Hayat bir mücadele; emekten, barıştan, eşitlikten, adaletten ve özgürlükten yana bilginin tüm toplumla paylaşılmasında önderlik etme işlevi hiçbir zaman bitmez, bitirilemez devam edebilmesi mücadelenin toplumsallaştırılmasında hayat bulur. Dostluk ve dayanışmayla.” dedi. 

9 Eylül Üniversitesi Hastanesi Taşron İşçisi Serpil Altıncelep de Hayatın Sesi’ne ve Ekmek ve Gül’e sahip çıktığını belirterek, asıl amacın kadınların sesini kısmak, kapatmak olduğunu söyledi. “İşçinin emekçinin, kadınların sesi bir olmalı diyen Altıncelep, “Tüm emekçiler de kadınlar da bir araya gelmeli ve dayanışma göstermeli. Sesimiz gür çıkmalı ve buna bir engel getirilmemeli” şeklinde konuştu.  

‘EKMEK VE GÜL GİBİ PROGRAMLARA İHTİYAÇ VAR’

Uçan Süpürge de gönderdiği dayanışma mesajında “Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği olarak, birçok kez birçok konuda bize yer veren, kadın hak ihlallerini ve kadın haklarını ekrana taşıyan Ekmek ve Gül programının yanındayız. 

Televizyon ekranlarında “kadın programı” adı altında sunulan toplumsal cinsiyet eşitliğini yerle bir eden ve kadının toplumsal kalıplarını pekiştiren programların karşısında Ekmek ve Gül gibi kadınların gerçek sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çeken programlara ihtiyacımız var. 

Kadın örgütleri ve birçok hak örgütünün sesi olan, temas kurmasını ve dayanışmayı büyüten Hayatın Sesi televizyonu, Ekmek ve Gül programını yeniden ekranda görmek istiyoruz.” 

İMZACI OLAN KURUMLAR VE İSİMLER

17+ Alevi Kadınlar, Adana Kadın Platformu, Almanya Göçmen Kadınlar Birliği, Ankara Feminist Kolektif, Ankara Kadın Platformu, Barış İçin Kadın Girişimi, Bakırköy Belediyesi Direnişçisi Kadınlar, Bursa Panayır Kadın Dayanışma Derneği, Büro Emekçileri Sendikası İzmir Kadın Komisyonu, Çekim Yapan Kadınlar, Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, DİSK Basın İşli Kadınlar, DİSK Kadın Komisyonu, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Taşeron İşçisi Kadınlar, Eğitim Sen Adana Kadın Meclisi, Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Kadın Komisyonu, Emek Partili Kadınlar, Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, Filmmor Kadın Kooperatifi, Gülsuyu Gülensuyu Kadın Dayanışmaevi, Halkevci Kadınlar, HDK İzmir Kadın Meclisi, HDK Kadın Meclisi, HDP Ekoloji Komisyonu, HDP Kadın Meclisi, İHD Ankara Şubesi Kadın Komisyonu, İHD İstanbul Şubesi’nden Kadınlar, İHD İzmir Şubesi Kadın Komisyonu, İlerici Kadınlar, İmece Ev İşçileri Sendikası, İmece Kadın Dayanışma Derneği, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kadın Meclisi, İzmir Bekev – Buca Evka-1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi, İzmir Bornova Emek Kadın Korosu, İzmir Viyan Kadın Korosu, İzmir Kadın Dayanışma Derneği, İzmir ÖDP’li Kadınlar, Kadınlarla Dayanışma Vakfı KADAV, Kadın Gazeteciler Takipte Oluşumu, Kadın Özgürlük Meclisi, Kadin Cinayetlerini Durduracagız Platformu, Kampüs Cadıları, Kayseri Kadın Dayanışma Derneği, KESK Ankara Şubeleri Kadın Platformu, KESK İstanbul Kadın Meclisi, KESK İzmir Kadın Meclisi, Kızkardeşim Kadın Dayanışma Derneği, KJA İzmir, Kuzey Ormanları Savunması’ndan Kadınlar, Mor Çetele, Mor Dayanışma, Özgür Genç Kadın, Pendik Kadın Dayanışma Derneği, Sendika.Org’dan Kadınlar, Sosyal Haklar Derneği’nden Kadınlar, Sosyalist Kadın Meclisleri, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Kadın Meclisi, TGS Kadın Komisyonu, TMMOB İstanbul İKK Kadın Komisyonu, Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği, Uçan Süpürge, Yeni Demokrat Kadın, Yeşiller Ve Sol Gelecek Partisi’nden Kadınlar, Yoğurtçu Kadın Forumu, Yunanistan Bağımsız Kadın Hareketi, Yunanistan Kadın Araştırmaları Merkezi, Telesile Yunanistan Feminist Kadın Ağı, TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu, Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu.

İsimler ise şöyle: Adalet Aydın, Berna Güler, Feryal Saygılıgil, Füsun Erdoğan, Hasbiye Günaçtı, Meryem Fehime Oruç, Necla Akgökçe, Nil Mutluer, Şefika Gürbüz, Şengül Yüksel. (İstanbul/EVRENSEL)

EN SON EKLENENLER