Maltepe’den birleşik mücalede çağrısı

İşten çıkarmalar, tasfiyeler, açığa almalar ve tutuklamalarla başa çıkabilmenin yolunun mücadeleden geçtiğini belirten Maltepe’deki emek ve demokrasi güçleri bundan sonraki sürece dair neler yapabileceklerini tartıştılar. 

İstanbul Maltepe Emek Demokrasi Güçleri ‘Türkiye Nereye gidiyor’ panelinde buluştu. Gülsuyu mahallesinde yapılan panele konuşmacı olarak Tarihçi Erdoğan Aydın, Akademisyen Özgür Müftüoğlu, HDP İl Eş Başkanı Doğan Erbaş katıldı. Modoratörlüğünü Emek Partisi Maltepe İlçe Başkanı Enver Delibaş’ın yaptığı panele katılım yoğun oldu. 

Panelde konuşan Erdoğan Aydın, ‘15 Temmuz darbe girişimini Allah’ın lütfü olarak açıklayan Cumhurbaşkanı, içine girdiği süreci can simidi olarak değerlendirilmiştir. Bununla birlikte kutuplaştırma siyasetiyle kendisine karşı olan kesimleri dışlayan bir politika izlemiştir. Yine ülke de adalet ve demokrasi isteyen kesimlerin neler yapacağı ve sürecin nasıl devam edeceğini belirleyecektir. Bu anlamda da demokrasi ve özgürlüklerden yana olan kesimlerin geniş bir muhalefet cephesi oluşturulması gerekmektedir” dedi. 

Doğan Erbaş ise, ‘Adına Emek ve Demokrasi için Güç Birliği’ olarak merkezi düzeyde başlayan çabalarımızla benzer tartışmaları daha çok yürütmemiz gerekmekte ve bunların salonları da aşan sokaklara çıkması taşması gerektiğini’ söyledi. 

Özgür Müftüoğlu da iktidarın sermayeye temsilcilik yaptığını belirterek, “1 Ağustos’ta gündeme alınan Türkiye Varlık Fonu kurulması ve Kanun Hükmünde Kararnameler ile toplumun bütün kaynaklarının, sınırsız bir şekilde sermayenin kullanımına açılmasını sağladı” dedi. Bu sürecin sermayenin ihtiyaçlarına göre dizayn edildiğini ifade eden Müftüoğlu, bu süreçten çıkışın birleşik bir mücadeleyle mümkün olacağını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

EN SON EKLENENLER