Manisa’da kadınlar laiklik için alanlarda!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa’da Fatih Parkı merdivenlerine platformun 10 temel mücadele alanınını maddeler halinde yazarak laiklik için basın açıklaması düzenledi.

Manisa’da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu aktivistleri laiklik için bir araya geldi. Manisa Fatih Parkında buluşan kadınlar park merdivenlerine mücadele alanlarını belirledikleri 10 temel maddeyi de yazarak farkındalık yarattı. 

Ülke genelinde 30 ilde eylem düzenleyen Platformun Manisa temsilciliği adına basın metnini okuyan Meltem Erdinç, tüm kadınların hakkı için direnmeye devam ettiklerini dile getirdi. “kadınların karşısına çıkan 10 temel mücadele alanlarımız için, özgürlüğümüze kast edilen bu günlerde 30 ilde eylemdeyiz, tüm illerde bir araya geliyoruz. 1-Boşanma hakkımızı elde etmek için, 2-İdam değil ‘Özgecan Yasası’için, 3-Nefret cinayetlerinin son bulması için, 4-Cinsel şiddete çözüm diye sunulan ‘Hadım yönetmeliğinin’ kaldırılması için, 5-Çocuk istismarını durdurmak ve AYM kararının iptali için, 6- işyerinde tacizin son bulması için, 7- Üreme hakları, siyasette ve her alanda kendi kararı için; 8-Okurken ayrımcılığa, şiddete uğrayan ve eğitimden mahrum bırakılan öğrenci kadınlar için; 9- Kadınlar için hayati olan  laiklik için; 10- En çok kadınları vuran savaş ortamına karşı mücadeleye devam edeceği” şeklinde açıklama yapan Erdinç, son olarak şunları kaydetti :

“Bizler başta yaşam hakkımız olmak üzere tüm haklarımızı savunmaya bu meydanlardan devam edeceğiz. Çocuklar için, trans kadın kardeşlerimiz için ve dünyanın tüm kadınlarıyla tüm kadınlar için haklarımızdan ve özgürlüğümüzden vazgeçmeyeceğiz, laiklik için direneceğiz!” (HABER MERKEZİ)
 

EN SON EKLENENLER