Ankara Katliamı’nın kurbanları İstanbul’da anıldı: Unutmadık, affetmeyeceğiz

Ankara Gar’ında geçen yıl yaşanan patlamada yaşamını yitirenler Kadıköy’de anıldı. yaşamını yitirenlerin anısına gökyüzüne siyah balonlar bırakıldı. Kadıköy Beşiktaş İskelesi’nin karşısında bir araya gelen binlerce yurttaş, 10 Ekim 2015’te Ankara’da yaşanan canlı bomba saldırısında yaşamını yitirenleri andı. Anmaya HDP Milletvekili Ahmet Yıldırım ve CHP Parti Meclisi Üyesi Kadir Gökmen Öğüt de katıldı. Yaşamını yitirenlerin isimlerinin okunmasıyla başlayan eylemde, “1 yıl oldu. Unutmadık, affetmeyeceğiz” yazılı pankart açıldı, Türkçe ve Kürtçe sloganlar atıldı.

HDP MİLLETVEKİLİ YILDIRIM: 10 EKİM’DE BİR SÜREÇ KAPATILMAK İSTENDİ

Eylemde konuşan HDP Milletvekili Ahmet Yıldırım, “10 Ekim 2015 tarihini Türkiye demokrasi güçleri ve barışseverler açısından bir milat olarak kabul ediyoruz. Bu sebeple yarın birinci yılını dolduracak olan bu kirli katliamda aslında Türkiye’de halkların kardeşliği, eşitliği, büyük bir Türkiye barışı ve 30 yıldır süren bir savaşın sonlandırılmasının kapısının aralanması ile yaşanan bir süreç kapatılmak istendi” dedi.

İstanbul’da binlerce yurttaş Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenleri andı

KADİR GÖKMEN ÖĞÜT: ONLARI UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN

CHP Parti Meclisi Üyesi Kadir Gökmen Öğüt ise, “Sesimizi kısmaya çalışıyorlar. Radyolarımızı, televizyonlarımızı, gazetelerimizi kapatıyorlar. Ama yine susmayacağız. Ama yine direneceğiz. Katliamlarda hayatını kaybeden tüm dostlarımızın anılarını yaşatacağız. Onların ideallerini yaşatmak için savaşacağız. Onları unutursak kalbimiz kurusun” diye konuştu. Açıklamaların ardından patlamada hayatını kaybedenlerin anısına gökyüzüne siyah balonlar bırakıldı.

POLİS GÖZALTINA ALMAYA ÇALIŞTI

Etkiliğin bitmesinin ardından ara sokaklarda polis eylemcilere müdahale etti. Bazı yurttaşları gözaltına almaya çalıştı.

 

EN SON EKLENENLER