Yüksekdağ: Yezid’in zulmüne karşı direnişimiz dimdik ayakta

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, bugün Kerbela’yı her gün yeniden yaşatanlara karşı Hüseyin’in direnişini büyüttüklerini belirterek, “Direnişimiz dimdik ayakta” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İstanbul’un Sultangazi ilçesinin Gazi Mahallesi’nde Muharrem Orucu dolayısıyla Alevi Kültür Derneği’nin Pir Sultan Abdal Kültür Cemevi’nde düzenlediği Muharrem Lokması’na katıldı. Cemevinde Ankara katliamında yaşamını yitirenlerinin resimlerinin bulunduğu ve üzerine “Bu meydan kanlı meydan… Barış kazanacak” yazılı pankart asıldı. Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş ile yapılan görüşmenin ardından Yüksekdağ, iftar lokmasının verildiği alana geçti.

İftar öncesi konuşan Yüksekdağ’ın konuşmasının satır başları şöyle:

“Bugün Kerbela’yı her gün yeniden yaşadığımız Yezid’in zulmü karşısında Hüseyin’in direnişini hep büyüttük. Bugün Yezid’in zulmü devam ediyor. Bu zulme karşı direniş ise devam ediyor. Hiç bir zaman Yezid’in zulmü bitmedi. Alevi, Kızılbaş halkımın inançlarının inkâr edildiği bu ülke de, yeni katliamlarla karşı karşıya kaldık.

Yarın 10 Ekim Ankara’da, barışa yürüyen kardeşlerimizin katledilişinin yıl dönümü. Bize her yerde matemi yaşattılar. Durmadan can alanlar, bu halkın barış umudunu ve direncini kırmaya çalıştılar. Bugün zulmün her türlüsünü uygulamaya çalışanlar bize başımızı öne eğdiremediler. Direnişimiz dimdik ayakta. Yüzyıllar boyunca bir halkın kültürünü yok etmeye çalışanlar tarihin sayfalarında yok olup gitti. Bugünün Yezid’i bize zülüm uyguluyor. Bizler halkımıza karşı bir savaş açıldığının farkındayız. Halkımızdan aldığımız güçle geliyoruz. Her bir matemi içimizde bir direnişe dönüştüreceğiz. Sesimizi sözümüzü esirgemeyeceğiz.

Bir yandan sesimizi kesmek için TV’lerimizi, radyolarımızı kapattılar. Yayın kuruluşlarını kapatarak, gerçeklerin üzerini kapatamazlar. Sultangazi Cemevi’ni yıkmaya çalışıyorlar şimdide. Buna izin vermeyeceğiz. Cemevimize, kültürümüzün yaşandığı yerlere her ne olursa olsun sahip çıkalım. Bu kurumlar inançla, dirençle sizin sayenizde kuruldu.”

Yüksekdağ’ın konuşması ardından dedeler tarafından lokma duası okundu. Duanın adından iftar lokması yenilerek, Muharrem Orucu açıldı.

(yk-my/pu)

EN SON EKLENENLER